Vraag

Mag je 50 uur werken zonder pauzes?

Ik had verleden week een sollicitatiegesprek en daar stelde ze een 50-urige werkweek voor zonder pauzes. Ik vond dat raar. Het bedrijf belde me later op met de mededeling dat het niets tussen ons kon worden omdat ik dit voorstel raar vond. Mag een werkgever eisen dat je 50 uur werkt zonder pauzes?
Mvg, Mathieu

07-11-2022 Vraag van Mathieu

Mathieu in de arbeidstijdenwet staan de regels met betrekking tot het aantal uren dat je achterelkaar kan werken en wanneer je pauze moet nemen.
De werkgever is door de wet gedwongen zich daaraan te houden.
Duur van pauzes en aantal pauzes

Voor het aantal pauzes dat u heeft en de duur daarvan geldt het volgende:

Als u langer dan 5,5 uur werkt, heeft u recht op minimaal 30 minuten pauze. De pauze mag worden gesplitst in 2 keer een kwartier.
Als u langer dan 10 uur werkt, heeft u recht op 45 minuten pauze. De pauze mag worden gesplitst in meer pauzes van minimaal een kwartier.
In collectieve afspraken (bijvoorbeeld in uw cao of tussen uw werkgever en de ondernemingsraad) kunnen bepalingen staan over minder of kortere pauzes dan de bovengenoemde. U heeft in ieder geval minimaal 15 minuten pauze als u langer dan 5,5 uur werkt.
Ik hoop dat je hieraan voldoende info hebt.
met vriendelijke groet,
Ton Vermin
Sollicitatielab

07-11-2022 Antwoord door Ton

Vond je dit antwoord nuttig?

Ik kan me niet voorstellen dat er geen pauzes binnen die 50 uur zijn. Als je bijgaande link bekijkt zie je dat er een minimale rusttijd is afgesproken in de arbeidstijdenwet. Hier heeft een werkgever zich aan te houden. http://www.arbeidstijdenwet.nl/files/samenvatting-atw_nl_10112010.pdf

Hartelijke groet,
Veenstra Coaching

07-11-2022 Antwoord door Yvonne

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste sollicitatietraining

Wij vergelijken de sollicitatietrainingen in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Sollicitatietraining traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40