Vraag

Ik volg een studie HBO Bachelor Vertaler Spaans. Heb ik dan sollicitatieplicht?

Ik heb nu werk, maar kom binnenkort in de WW terecht. Ik studeer en wil daar graag tijd aan besteden. Ik wil van mijn studie later graag mijn beroep maken. Daarom zou het heel fijn zijn als ik tijd heb om te studeren en dat ik er niet bij hoef te werken.

Ik heb gebeld met een medewerkster van het UWV en deze vraag neergelegd en zij gaf aan dat ik me het beste in kan schrijven op deze werksite, dan krijg ik ook een coach en die kan mijn vragen beantwoorden.

Bedankt alvast voor de reactie,
Vriendelijke groeten,
Leontine

07-11-2022 Vraag van Leontine

Beste Leontine,
Wat goed om te lezen dat je aan een studie bezig bent waar je straks werk mee wilt vinden. En ik kan me voorstellen dat je daar tijd en energie in wil stoppen. Toch is het zo dat er in de WW een sollicitatieplicht is, vaak 1 sollicitatie per week. Deze dien je dan via Internet "aan te tonen" aan het UWV. Solliciteren is meters maken, en dan is het goed om te starten met solliciteren en de werkzaamheden zie daarbij horen (CV up to date, inclusief je studie waar je mee bezig bent) En wellicht kun je in de komende periode je alvast oriënteren in de functie/branche waar je nu voor aan het studeren bent: wat voor mogelijkheden voor werk zijn er? Hoe bouw ik een netwerk op, en kom ik aan contacten in die richting? Zodat je nu ook al aan het werken aan werk in de toekomst bezig bent: dat zou m.i. de eerste stap zijn...
Ik wens je veel succes met je studie, en als je nog vragen hebt, voel je vrij om te bellen of te mailen.
Hartelijke groet,
Marga Strubbe
Buro voor Loopbaancoaching
marga@buroloopbaancoaching.nl
tel. 0348 467550

07-11-2022 Antwoord door Marga

Vond je dit antwoord nuttig?

Je weet nu al dat je werkloos wordt en daarom heb je nu al een sollicitatieplicht. Dat je studeert doet daar niets aan af. Dat 1 maal per week genoeg is, durf ik zo niet te stellen. Ik raad je aan om nu al te starten met solliciteren, anders kan je recht op een ww uitkering wel eens gevaar lopen.
sterkte,
Ton Vermin
www.sollicitatielab.nl

07-11-2022 Antwoord door Ton

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Leontine,
Ik sluit me volledig aan bij wat Ton schrijft en raad je aan alvast werk te vinden waarbij je al praktisch bezig kunt zijn met je studie. Je slaat dan twee vliegen in één klap; 1) voldoen aan je sollicitatieplicht en 2) alvast werkzaam zijn in een baan waarin je je Spaans kunt gebruiken. En dat staat weer goed op je cv!
Veel succes en geluk met hartelijke groet,
Marianne Elken
www.elkentalent.nl
info@elkentalent.nl

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste sollicitatietraining

Wij vergelijken de sollicitatietrainingen in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Sollicitatietraining traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40