Vraag

Geen geschikte baan zonder rijbewijs, wat nu?

Ik heb papieren behaald voor beveiliging maar ik heb geen rijbewijs en in die branche is dat een pre, dus ik ben op zoek naar ander soort werk om me autorijbewijs te kunnen betalen. Maar daar heb ik dan geen ervaring voor.
Ik heb me ingeschreven bij elk uitzendbureau in mijn buurt, maar te weinig werk in wat ik eventueel wil doen en max 1 jaar ervaring in dat beroep.
Het UWV wilt mij niet helpen met uitkering of een baan zoeken vanwege dat ik onder de nieuwe wet staat dat ik studiefinanciering moet aanvragen en naar school gaan op dit momenteel lopen rekeningen omhoog en het geld wat ik binnen krijg moet direct daarheen dus bij deze of u enige tips heeft wat ik hier aan moet doen?
Wellicht zie ik opties over het hoofd!?

07-11-2022 Vraag van Pascal

Beste Pascal,
Een lastige situatie waarin je zit. Het is zoals je aangeeft een pré om een rijbewijs te hebben. Misschien kun je met de a.s. werkgever ook over het halen van je rijbewijs afspraken maken. Bijv. dat zij dit betalen en jij het hen (deels) terugbetaald bijv. in termijnen in te houden op je salaris? Zoek naar functies in de beveiliging waarin het rijbewijs niet nodig is. (winkelsurveillance bv.) En ga dan je rijbewijs halen. Wacht niet op vacatures, mar zoek zelf contact met bedrijven werkzaam in de richting waarin jij wilt werken en bespreek met hen mogelijkheden op werk en het kunnen halen van je rijbewijs. Als een bedrijf in jou geïnteresseerd is en bij een vacature geen verdere werving- en selectiekosten hoeft t maken is hen dat misschien ook geld waard.
Ken je mensen die jou eventueel (een deel van) het geld willen lenen? Kun je nu toch iets betalen (al is het maar bijv. € 5, - per les ) en zodra je werk hebt betaal je de rest. Je kunt dan ook nog denken aan combinaties van mogelijkheden. Misschien is het toch mogelijk om bij de gemeentelijke sociale dienst een lening af te sluiten? Vraag ook mensen die jij kent en vertrouwd om met je mee te denken, er zijn vast nog meer ideeën te bedenken en uit te zoeken.
Succes,
Carla Huppelschoten
info@werkcollectiefeemvallei.nl
www.werkcollectiefeemvallei.nl

07-11-2022 Antwoord door Carla

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste sollicitatietraining

Wij vergelijken de sollicitatietrainingen in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Sollicitatietraining traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40