Vraag

Sollicitatieadvies bij werk zoeken

Geachte heer, mevrouw,

Ik ben momenteel werkloos en doe heel veel pogingen om aan werk te kunnen komen. Ik heb al diverse sollicitatiebrieven toegestuurd en krijg dan de mededeling "past niet in het profiel" of "we hebben al andere kandidaten voorgesteld" of "de vacature is niet meer vacant".
Ik word hier gek van en heb me ook al op meerdere uitzendbureaus ingeschreven en jobsites.
Ook regelmatig contact met intercedenten van uitzendbureaus maar die kunnen mij soms niet helpen. En als ze wat hebben is het tijdelijk en dan is de opdracht klaar.
Wat voor advies kunnen jullie mij nog meer geven hierin?

Met vriendelijke groet,

Bonnie

07-11-2022 Vraag van Bonnie

Beste Bonnie,

Dat is heel frusterend als je zo je best doet!
Je steekt veel energie in solliciteren en dan levert het voor je gevoel niets op.
De tijd is ook echt niet gemakkelijk, dat is zeker waar, maar het is zeker niet onmogelijk om weer een baan te vinden.

Waar het precies in zit kan ik zo niet zeggen, maar wel is bekend dat in deze tijd vooral netwerken, zowel online als offline, veel meer kan opleveren dan alleen rechtstreeks solliciteren op vacatures. Ik weet niet of je aandacht besteed aan netwerken? En hoe je dit precies aanpakt?

Als je wilt kun je terecht voor een individueel advies op maat, toegespitst op jouw situatie. Daarin kan netwerken, het voeren van orienterende gesprekken en bijvoorbeeld online profilering de boventoon voeren.
Mocht je het willen, dan kunnen we ook kijken naar je CV en brief.

Kijk gerust op www.coachathome.nl
Een pakket op maat, of begeleiding online is ook mogelijk.

Met vriendelijke groet, Lonneke

Lonneke Pannekoek
Coach@home

07-11-2022 Antwoord door Lonneke

Vond je dit antwoord nuttig?

Bonnie,
kijk eens op www.sollicitatielab.nl voor wat tips over solliciteren. Als je daarbij een training nodig hebt, kun je die ook bij ons volgen.
met vriendelijke groet,
Ton Vermin
06 26946198

07-11-2022 Antwoord door Ton

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Bonnie,

Ik kan me voor stellen dat deze situatie je behoorlijk wat frustratie oplevert, maar geef de moed niet op. Investeer in de wijze waarop jij je jobmarketing doet en lees het boek van onze collega Aaltje Vincent; Jobmarketing 2.0. Daarin neemt zij je stap voor stap mee hoe jij o.a. via LinkedIn actief naar werk kunt komen. Wanneer je niet wilt/kunt investeren in een jobmarketingprogramma bij een gecertificeerde loopbaancoach, vraag dan eens in jouw omgeving wie jouw werkmaatje wil zijn. Samen kunnen jullie elkaar inspireren om actief en effectief met het vinden van werk bezig te zijn. Maak daar voorlopig je fulltime baan van. Energie volgt je aandacht...

Veel succes en houd vol, want eens gaat het lukken!

Hartelijke groet,

Marianne Elken
www.elkentalent.nl
NOLOC-erkend

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Bonnie,

Hierbij nemen wij de vrijheid om ons aan u voor te stellen en willen daarbij graag aangeven wat wij voor u kunnen betekenen. Tjin Consultancy Group biedt begeleiding bij het solliciteren naar werk. Wij onderscheiden ons hierbij in het bieden van individuele begeleiding, middels persoonlijke trajecten geheel op maat gemaakt.

Wij zijn ervan overtuigd dat niemand lang werkloos hoeft te zijn. Om deze reden kiezen cliënten heel bewust voor Tjin Consultancy Group. Gemiddeld zijn onze cliënten 2 á 3 maanden bij ons in begeleiding alvorens zij een nieuwe baan vinden.

Bent u het ook zat om werkloos thuis te zitten? Heeft u genoeg van alle afwijzingen op uw sollicitaties? Of vraagt u zich af hoe u daadwerkelijk de show kunt stelen tijdens een sollicitatie gesprek? Neem dan contact op met Tjin Consultancy Group zodat wij tijdens een vrijblijvend intakegesprek kunnen uitleggen wat wij voor u kunnen doen.

Afstand hoeft geen belemmering te zijn, want Tjin Consultancy Group verzorgt haar begeleiding ook via Skype.

Voor meer algemene informatie over Tjin Consultancy Group, verwijzen wij u door naar onze website: www.sollicitatiebegeleiders.nl

Is uw interesse gewekt? Dan zouden wij u graag willen benaderen om een afspraak in te plannen. Wij zijn per mail te bereiken via info@tc-group.nl en telefonisch op 06-28137795.

Uw nieuwe baan is in zicht!

Met vriendelijke groet,

Kim Tjin
Tjin Consultancy Group

07-11-2022 Antwoord door Kim

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Bonnie,

Je kan je afvragen wat wil ik? Dit klinkt misschien wel simpel. Maar ga eens diep bij jezelf te rade wat je nou echt wilt. En wanneer je dan daarbij een hulpvraag hebt zijn er goede professionals die je daarbij kunnen begeleiden. Mensen kunnen je niet helpen bij een baan vinden, dat kan je alleen zelf. Wat mensen wel kunnen zijn je doelstellingen. Om erachter te komen wat die nou zijn.

Groeten,

Sten Turk

07-11-2022 Antwoord door Sten

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste sollicitatietraining

Wij vergelijken de sollicitatietrainingen in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Sollicitatietraining traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40