Vraag

8 Jaar Ervaring maar geen recente ervaring wat nu ?

Beste ,

Ik heb 8 jaar ervaring in het leiden van een team in de callcenter branche. Je zou denken dat dit genoeg zou zijn om een baan te kunnen vinden als TL.
Nu heb ik het volgende struikelblok.
De agelopen 3 jaar was ik noodgedwongen andere banen aan te nemen wegens het tekort aan aanbod en laten we eerlijk zijn je kan niet maanden wachten voor die ene droombaan want de rekeningen moeten ook betaald worden. ( wat sommige jonge naive recruiters wel soms vergeten).
Door die 3 jaar wordt ik nu vaak aan de kant geschoven met redenen zoals geen concrete huidige ervaring etc etc. Net alsof die drie jaar mij totaal doen vergeten hoe het was om TL te zijn of hoe ik een team moet leiden. Dit is vreselijke demotiverend en irritant omdat ik in het gros van mijn carriere niets anders gedaan heb dan dit soort werk. Ik weet niet meer wat ik nog meer kan doen dan de recruiters hierop wijzen en mijn andere sterke punten toelichten ( zoals dat ik 5 talig ben).
Hulp/advies please.

07-11-2022 Vraag van Kevin

Beste Kevin,

Jouw frustratie is duidelijk te voelen, maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat het je niet naar een baan als teamleider gaat helpen. Je gedachten vormen al snel jouw uitstraling, meer dan je misschien denkt. Kennelijk is het je tot nu toe niet gelukt de ander te overtuigen waarom zij nu juist jou moeten nemen als teamleider. Dat kan verschillende oorzaken hebben; onvoldoende profilering (ook op sociale media bijv.), te weinig aanbevelingen, misschien zelfs onvoldoende passie voor het vak van teamleider, angst om weer afgewezen te worden, externe factoren op de arbeidsmarkt, etc. etc. Kun je bijvoorbeeld aantonen dat je de afgelopen 3 jaar geïnvesteerd (opleiding, bestuurslid zijn) hebt in teamleiderschap om de overstap te maken? Ik adviseer je eigenlijk twee zaken:
1) verwerk je frustratie en zie de afgelopen periode als een leerproces (breng bijvoorbeeld de feedback van recruiters in kaart en vraag hen welk advies zij je zouden geven, wanneer je het teamleiderschap weer wilt oppakken).
2) Breng in kaart wat je het liefste doet (wat voor een teamleider wil je zijn, binnen welke cultuur/organisatie, wat kunnen jouw medewerkers van je verwachten? etc.) en profileer je daar dan ook in bij die organisaties waar vraag is naar jouw expertise. Op LinkedIn kun je bedrijven volgen, zodat je als een van de eerste op de hoogte bent van vacatures. Ga vooral netwerken.

Ik kan me voorstellen dat je met jouw 5-taligheid een graag geziene werknemer bent bij internationaal georiënteerde bedrijven. Je kunt natuurlijk altijd een oriënterend gesprek aanvragen bij een gecertificeerde loopbaanadviseur (www.noloc.nl) in jouw regio. Dit is vrijblijvend en vaak kosteloos. Misschien dat het je al op de rit zet.

Veel succes, blijf positief en richt je op wat je wilt bereiken in plaats van wat je wilt vermijden.

Hartelijke groet,

Marianne Elken
www.elkentalent.nl
regio Utrecht/IJsselstein

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Kevin,

1 van de belangrijk aspect in het zoeken naar werk is hoe je jezelf presenteert op je CV, Linked IN, Facebook e.d. (als je tenminste gebruik maakt van Social Media)
Een anti-chronologische weergave van je werkervaring is wel correct, maar de relevante ervaring valt daardoor niet tegelijk op.
En dat geldt ook voor de Social Media. Kan in de 1e opslag zichtbaar worden dat jij een ervaren teamleider bent.
Het zoeken naar werk is een intensieve zoektocht, waarbij tegenwoordig ook heel verschillende activiteiten uitgevoerd dienen te worden.

Op internet kun je zoeken naar voorbeelden en tips. Ook kun je via www.noloc.nl een loopbaanprofessional zoeken waarmee je dit soort (en nog andere vragen) rondom het zoeken naar werk kunt bespreken.

Succes,

Carla Huppelschoten
info@werkcollectiefeemvallei.nl
www.werkcollectiefeemvallei.nl

07-11-2022 Antwoord door Carla

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste sollicitatietraining

Wij vergelijken de sollicitatietrainingen in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Sollicitatietraining traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40