Vraag

Hoe kom ik aan de baan die ik wil?

Ik solliciteer nu al zo'n 2 jaar richting de jeugdhulpverlening. Echter wordt ik steeds afgewezen, omdat ik volgens de desbetreffende instanties niet de juiste kandidaat ben.
Ik heb hbo pedagogiek gestudeerd en zou graag op hbo niveau aan het werk gaan.

07-11-2022 Vraag van Kelly

Beste Kelly,
Monique heeft je al een aantal zeer waardevolle tips gegeven. Ken jij mensen die al werkzaam in de jeugdhulpverlening? Het zou je kunnen helpen om in gesprek te gaan met mensen uit de branche. Op die manier kun je onderzoeken waar er in de praktijk op wordt gelet, wat men belangrijk vindt e.d. Je zou bv kunnen proberen eerst een snuffelstage of werkervaringsplaats te zoeken. Ik neem aan dat je voor je studie bv ook al stage hebt gelopen. Je zou daar kunnen starten met het voeren van deze orienterende netwerkgesprekken. Maw ga in de praktijk onderzoeken welke mogelijkheden er zijn, waar men naar op zoek is en biedt jezelf aan om werkervaring op te doen. Je zou ook kunnen kijken naar andere mogelijkheden, uirgaande van je studie pedagogiek. Als je meer wil weten, mag je ook altijd contact opnemen. Wens je heel veel succes
Maureen Does
www.nu-coaching.nl
0651961618

07-11-2022 Antwoord door Maureen

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste sollicitatietraining

Wij vergelijken de sollicitatietrainingen in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Sollicitatietraining traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40