Vraag

Hoe kun je goed uit de voeten als je geen ervaring hebt.

Ik heb onlangs een opleiding afgerond die weinig raakvlakken heeft met mijn huidige baan, omdat ik graag een carrièreswitch wil maken. Ik werk als telefoniste (callcenter) en heb de opleiding management assistent gevolgd. Ook heb ik een bachelor Engels. Nu solliciteer ik me suf op vacatures voor secretaresse, management assistent en alles wat er op lijkt maar wordt telkens afgewezen omdat ik geen ervaring heb in die richting. Graag wil ik weten hoe ik ervoor kan zorgen dat ik wel wordt uitgenodigd voor een gesprek en niet meteen wordt afgewezen.

07-11-2022 Vraag van Marieke

Beste Marieke,

Misschien is er sprake van een mismatch ten aanzien van jouw profiel en de vacatures. Misschien is er sprake van een c.v. waar je meer uit kunt halen. Misschien is er... je merkt het al... diverse antwoorden zijn mogelijk. Wat je in ieder geval nodig hebt is een onweerstaanbaar c.v. en een jobmarketingplan waarbij je goed gebruik maakt van je netwerkcontacten. Voor jouw informatie: slechts 30% van beschikbare vacatures vindt zijn weg nog naar buiten via advertenties, 70% gaat via contacten: persoonlijke contacten en hun netwerk, LinkedIn, Facebook, Twitter. Misschien dat je daarin nog winst weet te behalen. Mocht dat niet allemaal lukken, dan kun je wat het opbouwen van ervaring betreft, ook kijken of je 1 dag per week jezelf beschikbaar stelt als management assistente, desnoods in ruil voor de ervaring in plaats van salaris. Kijk maar eens naar bedrijven en organisaties in jouw omgeving waarvoor je graag zou willen werken. Op LinkedIn kun je die bedrijven ook volgen, zodat je als een van de eersten op de hoogte bent van nieuwe vacatures. Dus LinkedIn profiel aanmaken! (mocht je dit nog niet gedaan hebben).

Veel succes en hartelijke groet,

Marianne Elken
info@elkentalent.nl

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Marieke,
Jij hebt al vele adviezen gekregen, in mijn ogen is het op dit moment erg lastig om zonder netwerk aan de slag te komen. Hoe val je op tussen 600 andere sollicitanten? Zet je netwerk in en zorg dat jij in beeld komt, zodra er een vacture ontstaat en zorg dat je CV en LinkedIn profiel onweerstaanbaar zijn. Je vindt een aantal tips in het boek "Jobmarketing 2.0" van Aaltje Vincent.
Veel succes,
Marese Donkers
info@maresecoaching.nl

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste sollicitatietraining

Wij vergelijken de sollicitatietrainingen in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Sollicitatietraining traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40