Vraag

Interne vacature verplicht?

Op mijn werk is een "voorwerker" doorgestroomd en daarvoor in de plaats is er een andere gekomen. De voormalig "voorwerker" heeft met de productieleider besloten dat die andere een geschikte kandidaat was. Echter is er nooit een interne vacature geweest, waar ik ook op zou kunnen reageren. Ook had één van de redenen waarom ik het niet geworden ben te maken met mijn thuissituatie: 2 kinderen met een beperking.

Ik zou graag willen weten of er ongerechtigheden hebben plaatsgevonden.

Met vriendelijke groet,

Ronnie.

07-11-2022 Vraag van Ronnie

Beste Ronnie
Wellicht even goed om mij morgenmiddag even te bellen. Je vraag heeft iets inconsistents. Als ik je volledige beschrijving hoor kan ik je relevante info geven.

Gr Roy
Aspect Organisatie & Advies
0614420322

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Ronnie,

Je vraag of er ongerechtigheden bij je werkgever hebben plaatsgevonden ten aanzien van de bevordering en/of sollicitatieprocedure is voor ons niet direct te beantwoorden. Dit hangt namelijk af van welke regels er zijn afgesproken op jouw werk. Regels die terug te vinden zijn in het sociaal beleid van je werkgever en misschien zelfs in een CAO, wanneer hiervan sprake is. Als de afspraak is dat, zonder uitzondering, alle vacatures eerst intern gepubliceerd moeten worden en dit niet gedaan is, dan zou je dit kunnen voorleggen aan de ondernemingsraad (bij 35 werknemers of meer is deze verplicht) of aan een vertrouwenspersoon op je werk en ook personeelszaken zou je bij je vragen kunnen helpen.

Gerechtigd of niet... om de emoties niet hoog te laten oplopen, is het hoe dan ook van belang een gesprek tussen jou en je werkgever aan te gaan, omdat je op dit moment met vragen zit en je je onterecht behandeld voelt. Die negatieve gevoelens blijven hangen wanneer je ze niet uitspreekt en de werkgever geen kans geeft om daarop te reageren. Bovendien is het een uitstekende gelegenheid om de werkgever te laten weten welke stappen jij zou willen maken in je werk.

Succes en hartelijke groet,

Marianne Elken

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste sollicitatietraining

Wij vergelijken de sollicitatietrainingen in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Sollicitatietraining traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40