Vraag

Het laatste jaar heb ik gereisd over de wereld. Hoe kan ik dit het beste vermelden op mijn CV?

Ik ben net terug van een lange reis en ben op zoek naar een baan. Ik weet alleen niet goed hoe en waar ik mijn reiservaringen kan verwerken in mijn CV. Dit ook om het gat op mijn CV te vullen.

07-11-2022 Vraag van Irma

Beste Irma,

Ik hanteer de aloude stelregel: eerlijkheid duurt het langst. Benoem wat je in de periode van het gat in je cv hebt gedaan. Dus als je een lange reis hebt gemaakt vermeld dit dan. Probeer hierbij een koppeling te maken naar jouw persoonlijke kwaliteiten en maak deze relevant voor de beoogde functie.

Stel je reageert op een functie binnen een internationaal opererend bedrijf, waarbij contact met mensen belangrijk is. Je kunt hier dan een koppeling maken tussen het leggen van contacten met mensen uit verschillende culturen en je ervaringen tijdens deze reis. Vraag je eens af: 'Wat heb ik tijdens deze reis gezien of geleerd wat mij eventueel kan helpen in een nieuwe functie?'

Veel succes!

Johan
Meer loopbaan tips

07-11-2022 Antwoord door Johan

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Irma,

Je zou ook eens kunnen kijken of je van je CV een e-portfolio kunt maken. Daar kan je veel meer informatie kwijt. En jij hebt zelf de regie over jouw portfolio die je altijd en overal bij de hand hebt. Je kunt die gegevens ook weer omzetten naar een CV.

Verder zou ik ook willen adviseren om het altijd te benoemen en te kijken welke aspecten relevant zijn om te noemen van je wereldreis.
Succes!

Met vriendelijke groet,
Esther Smeenge
Bureau voor creatieve loopbaanbegeleiding

07-11-2022 Antwoord door Esther

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Irma,
Inderdaad gewoon opnemen in je CV en als ervaringen uit je wereldreis relevant zijn deze dan ook benoemen. Zorg dat je bij een evt. gesprek helder kan uitleggen waarom je de wereldreis gemaakt hebt, waarom de bestemmingen en wat je geleerd hebt in deze periode.
Veel succes,
Marese Donkers-Dijken
info@maresecoaching.nl

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Irma, ik ben benieuwd naar wat voor werk je zoekt of wat voor werk je gedaan hebt. Heeft je wereldreis een beroep gedaan op kwaliteiten die ook voor je toekomstige werk belangrijk zijn? Dan kun je dit mooi verwerken in je CV. Je wereldreis dus zeker noemen, maar de manier waarop bepaalt of het versterkend werkt.
Succes!
Evelien van Essen
info@vida-advies.nl
www.vida-advies.nl

07-11-2022 Antwoord door Evelien

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Irma,
Mijn opmerking sluit aan bij bovenstaande reacties:
Ik merk dat werkgevers in toenemende mate nieuwsgierig zijn naar wie je bent. Ben je collegiaal, zelfstandig, inventief enz.? Gebruik zo'n wereldreis om jezelf neer te zetten, te laten zien wie je bent. In een sollicitatiegesprek zou ik aan de andere kant van de tafel zeker die reis gebruiken om te kijken wie ik voor me heb.

Piet Compaan
www.sollicitatiebrieven.net

07-11-2022 Antwoord door Boukeline

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Irma,

Welk CV gebruik je nu? Je mag het naar mij mailen. Dan kan ik wat gerichte tips geven, hoe je de bijzondere reiservaringen kunt verwerken in het geheel. Ik deel de opvatting van Piet dat je reizen heel mooi als metafoor kunt gebruiken in je sollicitaties. Nieuwsgierig, neem dan eens contact op, een CV check is gratis.

Roy Derksen
Aspect Organisatie & Advies

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste sollicitatietraining

Wij vergelijken de sollicitatietrainingen in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Sollicitatietraining traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40