Vraag

Mijn werkgever laat mij niet re-integreren als GZ-psycholoog, waarna ontslag volgt

Ik ben 1,5 jaar geleden om psychische redenen uitgevallen met 2 opnames als gevolg (laatste was in november tot begin december). Nu gaat het heel goed in het re-integreren als wetenschappelijk onderzoeker (18 uur opgebouwd, vd 24), maar ik ben GZ-psycholoog van beroep. Ik heb onlangs gevraagd om weer psychologentaken op te pakken, maar dat mag niet meer tot einde wachttijd. Waardoor ik half augustus kan worden ontslagen. Heeft dit invloed op de ontslagvergoeding als dit niet de juiste gang van zaken is?

28-06-2023 Vraag van Edmond

Beste Edmond,

Goed te vernemen dat het re-integreren als wetenschappelijk onderzoeker goed gaat. Jouw vraag zou ik voorleggen aan het UWV, omdat zij inmiddels via de reïntegratieplannen van jou en jouw werkgever specifiek naar jouw situatie kunnen kijken en je daarin een advies op maat kunnen geven. Vooralsnog heb je als werkgever en werknemer alle inspanningen te verrichten om weer naar herstel in werk te komen, eigen werk, dan wel ander werk.

Succes!

29-06-2023 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40