Vraag

Heb ik recht op een uitkering (met terug werkende kracht)?

Heb per 1 februari 2020 ontslag genomen bij mijn laatste werkgever. Sindsdien heb ik ik geen betaalde baan meer gehad, wel vrijwilligerswerk gedaan. Ik leef nu al dus een hele tijd van mijn spaargeld. Ik heb ontslag genomen omdat ik het niet meer aan kon, geestelijk. Dit heeft te maken met dingen uit mijn verleden. Ben ook niet in staat om te werken en ben dus eigenlijk al de gehele periode ziek. Maar dit heb ik nu pas ingezien of toegegeven aan mezelf. Schaamte speelt daar ook mee. Eigenlijk speelt dit al heel mijn leven, ook toen ik nog werkte. Ben nu 38 jaar. Heb ook al van jongs af aan een beperking aan mijn been waardoor ik geen zwaar lichamelijk werk kan doen. Maar dus ook geestelijk. Wat kan ik hiermee? Heb ik (met terugwerkende kracht) recht op een uitkering en zo ja, wat voor een uitkering. Lees veel over een wia-uitkering of wajong-uitkering. Maar ik begrijp het allemaal niet. Hoor graag van jullie.

07-11-2022 Vraag van Frans

Als ik jou was, zou ik me zo snel mogelijk melden bij UWV met je verhaal. Omdat je al enige tijd gewerkt hebt is Wajong niet aan de orde en dat moet je ook niet willen (gezien de uitkering en (on)mogelijkheden). Wellicht kun je nog in aanmerking komen voor een uitkering. Succes.

07-11-2022 Antwoord door Erik

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40