Vraag

Recht op loondoorbetaling tijdens re-integratie werkzaamheden?

Weet iemand of werkzaamheden voor spoor 1 gezien worden als werktijd of niet?

Ik ben in sep 2018 ziek geworden en uitgevallen op het werk. Na 2 jaar ziekte heb ik een WIA beschikking (70% afgekeurd) gekregen. Inmiddels kan ik weer 40 uur werken, maar nog niet met dezelfde intensiteit als vroeger (dat zal ook zo blijven). Ik ben ook nog steeds in dienst bij hetzelfde bedrijf (een grote organisatie in Nederland).
Tot op heden heb ik wat kleine projecten en opdrachten gedaan om weer werkconditie op te bouwen. Dat heeft geleid dat ik nu weer 40 uur kan volhouden met dit type werk, al is het niet met dezelfde intensiteit als vroeger. Ik zit nu in mijn derde ziekte jaar en in onze CAO geldt de regel: werkuren worden 100% uitbetaald, ziekte uren worden 70%. Aangezien ik weer 40 uur (aangepast)werk krijg ik 100% van mijn oude loon betaald.

Mijn werkgever heeft nu aangegeven dat ik moet stoppen met mijn huidige werkzaamheden en me volledig moet gaan richten op spoor 1 reintegratie. Concreet betekent dat, dat ik het komende half jaar actief moet zoeken naar een andere baan binnen het bedrijf.
Nu stelt mijn werkgever daarnaast dat het zoeken naar ander werk geen "loonwaarde" heeft. Kortom, deze "spoor 1 uren" worden voor 70% uitbetaald.

Ik kan nergens (niet in de CAO, niet op internet) vinden of spoor 1 reintegratie werkzaamheden vallen onder werktijd of niet. Daarnaast vraag ik me ook af of mijn werkgever zomaar kan stellen dat ik geen werkzaamheden mag uitvoeren.

Weet iemand hierop het antwoord?

07-11-2022 Vraag van Simone

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40