Vraag

Van vast dienstverband naar oproepbaan tijdens re-integratie

Ik ben 1 jaar ziek en heb een vast dienstverband, waar ik bijna 12 jaar werk. De arbeidsdeskundige heeft gezegd dat ik niet meer kan terugkeren naar mijn huidige werkzaamheden. Nu heeft mijn baas mij een baantje aangeboden wat officieel een oproepbaan is voor een 0 urencontract. En deze baan telefoniste is ook maar hooguit voor 10 uur beschikbaar (max). Hoe moet dat in de toekomst als ik echt 2 jaar ziek bent, ik werk nu 16 uur en wil eigenlijk alleen maar meer werken. Maar als ze deze baan mij aan willen bieden na 2 jaar ziekte, heb ik geen zeker qua uren en inkomen meer? Dus is deze aangeboden baan wel reeel?

07-11-2022 Vraag van Jill

Deze info is te summier om een goed advies te geven. Ben je nu volledig arbeidsongeschikt? Ik lees je werkt 16 uur? Is dat arbeidstherapie? Na 1 jaar arbeidsongeschiktheid moet je werkgever een 2e spoor opstarten waarbij de focus ligt op arbeidsmogelijkheden bij een andere dan je huidige werkgever.

07-11-2022 Antwoord door Arie

Vond je dit antwoord nuttig?

Als ik het goed heb, maak je je vooral zorgen over het feit dat je een baan aangeboden krijgt voor minder uren. Je hebt een contract voor 16 uur en daar kan je werkgever niet zomaar vanaf wijken. Ziekte komt immers voor zijn rekening en risico. Houd er wel rekening mee dat je werkgever je na twee jaar ziekte mag ontslaan (er geldt dan geen ontslagverbod meer).

07-11-2022 Antwoord door Sieger

Vond je dit antwoord nuttig?

Goedemorgen,

Als je nu een vast contract heb voor 12 uur dan doe je er niet verstandig aan om een 0 uren contract te accepteren. Je krijgt straks in elk geval een uitkering op basis van 12 uur en als het goed is ook een transitievergoeding. Ook na 2 jaar ziekte biedt een 0 urencontract geen enkele zekerheid en als je een UWV uitkering krijgt en steeds een zeer onregelmatig inkomen extra inkomen genereert uit het o urencontract dient je uitkering steeds opnieuw berekend te worden met kans op uitstel/vergissing etc. Mijn advies : niet doen en ga op zoek naar regulier werk.

07-11-2022 Antwoord door Peter William

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40