Vraag

Verplichtingen bij re-integratie spoor twee naar werkgever

Wat kan een werkgever nog van mij verwachten wanneer spoor een is afgesloten? Kan hij nog verwachten dat ik arbeidstherapeutisch werk doe waar ik toekomst gericht niks aan heb of mag ik mij geheel richten op het vinden van een passende baan buiten de werkgever en mijn tijd steken in solliciteren en inspanningen om tot een passende baan te komen? Bij de werkgever zijn geen passende vacatures voor mij maar werkgever verwacht wel dat ik arbeidstherapeutisch kom werken 8 uur van de 20 uur die ik belastbaar ben de rest van de 12 uur bestaat uit een avond opleiding en.solliciteren.Voor mijn gevoel voegt het therapeutisch werken niks toe en.ik wil graag al mijn energie steken in het vinden van een passende baan, zou daar niet alle prioriteit moeten liggen? Met mijn werkgever kom ik er niet aan uit. Zou ik wat hebben aan mijn rechtsbijstand in dit geval? Ik heb ook nog maar weinig tijd. Binnenkort ben ik twee jaar ziek en wil niks liever dan voor die tijd een passende baan hebben word er soms beetje moedeloos van.

07-11-2022 Vraag van Anke Zoontjens

Beste Antoinne,
Ik kan mij voorstellen dat je het nut er niet van in ziet. Echter je werkgever betaalt je loon door en mag daar wat voor terug verwachten. Arbeidstherapeutisch werken biedt bovendien structuur, afleiding, contact met je nog steeds huidige werkgever, geeft ritme en inzicht in je arbeidsmogelijkheden. Er zitten risico's aan voor de werkgever om dit langdurig aan te bieden. Ik neem aan dat dit bekend is bij je werkgever. Je kunt je werkgever verzoeken om de werkzaamheden, voor zover mogelijk natuurlijk, aan te laten sluiten bij de opleiding die je volgt zodat je zinvolle werkervaring op doet.
Groet,
Brigitte Gerringa registerarbeidsdeskundige bij Intermit

07-11-2022 Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40