Vraag

Tweede spoor is opgestart, maar werkgever wil dat ik 50% van de tijd besteed aan werk binnen de organisatie. Kan dat?

Ik ben ziek geworden, ben door het UWV 50% afgekeurd omdat ik bij mijn huidige werkgever van 100% werken naar 50% werken ben gegaan. De klachten zijn verergerd en ik ben opnieuw ziek geworden (zelfde ziekte). Nu heb ik met mijn werkgever afgesproken (na gesprek bedrijfsarts en arbeidsdeskundige) dan ik tweede spoor ga doen. Dus werk buiten de eigen organisatie zoeken. Dit tweede spoor is al eerder opgestart dan na 1 jaar ziek (ben nu 6 maanden ziek), maar terug naar eigen werk is niet meer mogelijk.
Graag zou ik al mijn tijd en energie willen steken in het tweede spoor. Maar mijn werkgever wil nog dat ik 50% van de tijd (nu nog 12 uur in totaal) besteed aan werkzaamheden voor de organisatie. Dus kan ik maar 6 uur per week besteden aan tweede spoor traject.
Welke verplichtingen zijn er voor werknemer en werkgever in het tweede spoor met betrekking tot het aantal uren dat hieraan besteed wordt?

07-11-2022 Vraag van Rune

Zonder alle details te weten en heel globaal: uw werkgever mag best nog wat activiteiten van u verwachten, vaak is het ook verstandig in het kader van behoud arbeidsritme etc. Als het echter uw re-integratieactiviteiten in spoor 2 gaat belemmeren kunt u samen met uw trajectbegeleider in overleg met uw werkgever of het misschien verstandig is juist buiten de organisatie een werkervaringsplek te vinden die de doelen van re-integratie ondersteunt.

07-11-2022 Antwoord door Roberto

Vond je dit antwoord nuttig?

Uw werkgever betaalt u enmag daarvoor verwachten dat u passend werk verricht. Er mag ook verwacht worden dat je iets doet aan activiteiten in spoor 2 buiten de werkuren om. Het hoeft dus niet allemaal in die 20 uur te passen behoudens als de medische situatie dat belemmerd. De activiteiten bij uw werkgever mogen geen belemmering vormen voor een adequate invulling van spoor 2.
Brigitte Gerringa, registerarbeidsdeskundige bij Intermit

07-11-2022 Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40