Vraag

Mag ik mijn eigen re-integratiebureau kiezen?

Beste allen,

Momenteel ben ik bezig met re-integratie 2e spoor vanuit de ziektewet. Mijn werkgever geeft aan geen mogelijkheid te zien om mijn het 1e spoor te laten volgen. nu heeft mijn werkgever een re-integratiebureau voor mij geselecteerd. Mag ik daar nee tegen zeggen en mijn eigen bureau zoeken, zonder dat ik daar zelf in moet investeren? En hoe zit het met de kosten? Wordt de meerprijs van een door mij gekozen bureau ook vergoed door mijn werkgever?

Alvast bedankt!
Noah

07-11-2022 Vraag van Noah

De werkgever heeft de verantwoordelijkheid mbt de re-integratie. Het is wel zo prettig als je het er samen over eens bent wie je gaat begeleiden. Maar de werkgever betaald de rekening. Spoor 1 wordt niet afgesloten, het kan altijd zo zijn dat er nog mogelijkheden komen in eigen danwel ander werk bij je eigen werkgever.
Maar waarom is het bedrijf dat je werkgever heeft gekozen niet oke voor je?

07-11-2022 Antwoord door Pieter

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Noah,
In principe bepaalt de werkgever welk bureau wordt ingehuurd. Meestal wordt de keuze gemaakt in overleg met in dit geval jou. Het is juist belangrijk dat er een klik is tussen jou en je begeleider. De werkgever weet dat de slagingskans groter is bij een goede klik. Als hij akkoord gaat met jouw keuze en de bijbehorende offerte is de totaalprijs voor de werkgever. Succes!
Hartelijke groet,
José Lenders
www.joselenders.nl

07-11-2022 Antwoord door José

Vond je dit antwoord nuttig?

ter aanvulling........Uiteraard zou je ook een ander bureau kunnen aangeven wat het 'mag' kosten en kunnen zij kijken ze dan de voor jou juiste begeleiding kunnen bieden voor dezelfde prijs.

07-11-2022 Antwoord door Gwen

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Noah,
Wij hebben de ervaring, dat je ook zelf met een voorstel mag komen voor een reïntegratiebureau of reïntegratietraject. Dat maakt je gemotiveerder en geeft je het stuur van je loopbaan terug in handen.

Het reïntegratie-voorstel moet echter:
* Passen binnen het budget van de werkgever
* Komen van een goed reïntegratiebedrijf, waarin ook de werkgever vertrouwen heeft.
* Zinvol zijn qua opzet.

Wat je zou kunnen doen:
* informeren bij je werkgever wat globaal het budget is
* een kennismakingsgesprek beleggen bij een of meer reïntegratiebureaus
* als je er vertrouwen in hebt, vragen om een vrijblijvende offerte op te stellen op basis van de gegevens van je situatie en het kennismakingsgesprek.

Pas op voor de zogenaamde 'klik', die kan je helemaal op het verkeerde been zetten. Je moet natuurlijk wel goed kunnen opschieten met je begeleider en vertrouwen hebben in de vakkundigheid en resultaten van de begeleiding.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt,

Met vriendelijke groet,

Namens ARTEMIS
Loopbaanbegeleiding,

Ingrid J.M. Neve
Loopbaanpsychologe

07-11-2022 Antwoord door Jacques

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Noah,

Bij het succesvol uitvoeren van een re-integratietraject gaat het altijd om vertrouwen. Jij moet je goed voelen bij de begeleiding. De werkgever heeft behoefte aan heldere afspraken, zodat de werkgever ook weet waar hij aan toe is. Het is belangrijk dat jullie beiden achter een bureau staan, er is geen reden te noemen waarom je zelf niet een bureau mag kiezen, als er maar duidelijke afspraken worden gemaakt.
Succes

07-11-2022 Antwoord door Anita

Vond je dit antwoord nuttig?

Dag Noah,
1. Zonder goede redenen kan je niet nee zeggen tegen een re-integratiebureau, die je werkgever voorstelt als dit bureau voldoet aan de kwaliteitseisen.
2. Mijn ervaring is, dat een werkgever open staat voor goed argumenten. Eigen initiatief wordt meestal gewaardeerd, mits dit in overleg plaatsvindt.
3. Verplaats je in de werkgever, zou jij een meerprijs accepteren voor dezelfde dienstverlening?

Met verdienstelijke groet,
Ans van den Berg
gecertificeerd Noloc loopbaan en re-integratiecoach

07-11-2022 Antwoord door Ans

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40