Vraag

Mijn bedrijfsarts begrijpt me niet

Hallo,
Ik ben momenteel aan het reintegreren. Omdat ik me soms niet goed voelt valt ik wel eens uit. Dat heeft geleid dat mijn werkgever me nu dreigt met loon inhouden. Ik ben sinds eind vorig jaar onder behandeling bij een psycholoog, en sinds een paar dagen dus ook medicatie voor een depressie. Ik heb herhaaldelijk aangegeven bij zowel werkgever als arboarts dat ik 4 uur per dag plus 2 uur rijstijd niet trekt. Beide heeft er echter geen begrip voor en werkgever vind nu ook dat op dagen dat ik thuis werk ivm afspraken bij psycholoog of arts ik ook best alsnog naar kantoor kunt komen. Thuis deed ik altijd netjes mijn 4 uur werken.
Dit alles liet me besluiten mijn bedrijfsarts eens te googlen, tot mijn schrik kwam ik er dus achter dat hij momenteel een proeftijd heeft en zich eigenlijk geen bedrijfsarts mag noemen.

Heeft iemand nog raad en advies van hoe ik dit het best kan aanpakken? Sinds het extra stress op mijn werk door dreigen met sancties is mijn depressie namelijk alleen maar verergert.

Alvast bedankt

07-11-2022 Vraag van Anoniempje

Dat is een vervelende situatie. De werkgever kan en mag wettelijk het loon opschorten als je werkt 'weigert' waarvan de bedrijfsarts aan geeft dat je dat medisch zou moeten kunnen doen. Wanneer je het niet eens bent met de visie van je werkgever/bedrijfsarts over wat je kunt in arbeid, kun je bij het UWV een deskundigenoordeel aanvragen. Dat kost € 100,00. Het formulier waarmee je dat aanvraagt staat op de site van het UWV.
Gr. Brigitte Gerringa registerarbeidsdeskundige

07-11-2022 Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Ik sluit me volledig aan bij het al gegeven antwoord, absoluut een Deskundigenoordeel, is het enige wat U kunt doen in deze situatie.
Met vriendelijke groet,
Marije Veldpape, trajectbegeleider

07-11-2022 Antwoord door Roberto

Vond je dit antwoord nuttig?

Ik zou een klacht indienen bij het medisch tuchtcollege. Wel eerst checken of er nu onder supervisie wordt gewerkt.
Succes!
Brigitte Gerringa

07-11-2022 Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40