Vraag

Kan ik ontslag nemen tijdens mijn reïntegratietraject

Het liefst krijg ik antwoord via de mail, ben veel onderweg en vaak telefonisch slecht bereikbaar.

Ik werk in loondienst, gemiddeld 32 uur. Momenteel zit ik in een reïntegratietraject (vanwege knieletsel). Ik werk nu bijna weer volledig (+/- 90%). De planning is dat ik vanaf maart 2016 weer 100% werk. Zoals het er nu naar uit ziet gaat dat ook lukken.

Nu ben ik vorige week gestuit op een perfecte andere baan, waar ik ook op gesprek ben geweest. Morgen hoor ik of ik daar aangenomen wordt.
Kan ik nu in mijn integratieproces echter wel ontslag nemen? Ik wil namelijk zo snel mogelijk bij die nieuwe baan kunnen beginnen (als ik wordt aangenomen) en mijn contract per 1 april opzeggen. Ik heb 1 maand opzegtermijn, dus moet het voor 1 maart bij mijn huidige baan opzeggen. Ik zeg het zelf het liefste gelijk zodra ik het weet, zodat ze dan meer tijd hebben om een nieuwe hulpverlener te vinden. Maar is dat wel verstandig aangezien ik nu nog in het reïntegratietraject zit. Kunt u mij hier advies over geven?
Alvast bedankt voor uw tijd

07-11-2022 Vraag van Twan

Antwoord van Intermit

Allereerst gefeliciteerd mocht het doorgaan.
Je kunt altijd ontslag nemen tijdens ziekte. Of je dat doet is afhankelijk van de gevolgen die daarbij horen en of je wel of niet een beroep op een uitkering doet na ontslag. Dit laatste is in jouw situatie niet het geval. Als er mbt je klachten/aandoening geen risico is op uitval in de nieuwe functie dan kun je in principe ontslag nemen tijdens ziekte. In dit geval zou ik overigens niet 'tijdens ziekte' willen zeggen maar 'tijdens de re-integratie naar volledig herstel'. Dat klinkt meteen anders. Verdien je in de nieuwe functie hetzelfde loon dan is er mbt het verzekerde loon voor de WIA ook geen nadeling gevolg. Van belang is het antwoord op de vraag: is het aannemelijk dat je de nieuwe baan zonder risico op uitval duurzaam kunt doen. Als je daarop ja, zegt, weerhoudt je niets.
Ik verwacht dat de werkgever wel wil dat je akkoord gaat met een herstelmelding voor het eigen werk omdat zij geen risico willen lopen als je uitvalt binnen 4 weken nadat je in de nieuwe baan bent gestart.
Gr. Brigitte Gerringa registerarbeidsdeskundige

07-11-2022Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Antwoord van Intermit

Ik bedoel de huidige werkgever. Deze wil geen risico lopen bij 'ziek uit dienst' of ten onrechte herstelmelding en ziek uit dienst en of instroom WIA die alsnog op hun conto komt. De nieuwe werkgever wil ook geen risico lopen. Als Twan inschat dat hij de belasting in het werk bij de nieuwe werkgever aan kan, dan hoeft hij niets te melden. De nieuwe werkgever loopt dan ook geen risico.
Gr. Brigitte Gerringa

07-11-2022Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40