Vraag

Mag je naast het re-integratietraject 2e spoor in eigen tijd en op eigen kosten studeren?

Ik ben momenteel bezig met eerste fase van re-integratietraject 2e spoor. Gezien huidige functie niet bevorderlijk is voor welzijn. Nu zijn we ons aan het oriënteren op andere werkgebieden waar ik mogelijk passend werk kan vinden. Er wordt vooral gekeken naar administratieve functies, die ik niet ambieer, maar voor de urenopbouw bereid ben aan te nemen. Voor mij is namelijk steeds meer duidelijk dat ik graag als docente wil gaan werken. Dat betekent dat ik mijn studie weer moet oppakken om aan het werk te gaan. Ik wil dus graag deeltijd( 1 dag per week) weer naar school om in het onderwijs te kunnen werken. Ik wil dit zelf bekostigen. De overige dagen in de week wil ik mij richten op re-integreren zodat ik mij aan alle afspraken kan houden. Mag dit en kan dit?

07-11-2022 Vraag van Lieke

hoi Lieke,
natuurlijk een goed initiatief dat je voor jezelf een mooi spoor naar de toekomst maakt.
er is maar een devies en dat is dat je dit soort zaken het beste kunt overleggen met degene die het 2e spoor verzorgt en je werkgever. het moet de inspanningen richting werk (ook gerelateerd aan hetgeen het UWV jou en de werkgever oplegt) niet in de weg staan. Dus overleg en leg het vast. Dit voorkomt eventuele problemen in de toekomst.
heb je hier iets aan?
succes met je studie

07-11-2022 Antwoord door Ben

Vond je dit antwoord nuttig?

Dag Lieke,
Belangrijk aspect is naast wat Ben Pranger hierboven aan geeft hoe lang de studie duurt. Gedurende de studieduur ben je niet beschikbaar voor arbeid. Dat kan een knelpunt zijn in het kader van de re-integratie. Komt er een geschikte functie voorbij dan gaat dat voor.
Is de uitkomst van de WIA beoordeling straks de je voor minder dan 35% arbeidsongeschikt bent, dan heb je mogelijk recht op een WW-uitkering en ben je 1 dag per week niet beschikbaar voor arbeid als de opleiding dan nog niet is afgerond. Dat accepteert het UWV mogelijk niet met als gevolg 1 dag per week minder uitkering. Wat ik hiermee wil aan geven is het volgende. De gevolgen reiken verder dan alleen het re-integratietraject tijdens de 104 weken van het ziek zijn.
Je meldt dat je het zelf bekostigt. Betekent dat ook dat je 1 dag per week minder gaat werken? Als dat het geval is, dan heb je geen gedoe met de WW. Overigens moet je werkgever ook toestemming geven omdat je de opleiding tijdens ziekte onder werktijd doet en het loon wel wordt doorbetaald.
Brigitte Gerringa

07-11-2022 Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40