Vraag

Mag ik met wsw-indicatie in andere gemeente werken dan ik woon?

Ik werk en woon in gemeente Delfzijl, ik heb een WSW indicatie, mijn huidige baas krijgt 50 procent vergoed van de gemeente voor mij. Als ik een baan in de gemeente Oldambt wil, betaalt de gemeente dan ook die 50 procent aan de nieuwe baas in Oldambt?

07-11-2022 Vraag van Paulien

Hallo Paulien,
de gemeente Delfzijl heeft waarschijnlijk een regeling met de WSW uitvoerder de informatie daarvan kunt u vinden op http://delfzijl.jalp.nl/begrippen/wsw#loonkostensubsidie
het project heet: meedoen in Delfzijl. u zult zelf bij de gemeente moeten informeren of deze loonkostensubsidie ook voor bedrijven geldt dit buiten de gemeente Eemsmond liggen. Ik maak uit uw vraag op dat u in Delfzijl blijft wonen. De gemeente Oldambt kent ook wel een loonkostensubsidie, maar deze is, voor zover ik kan nagaan bedoeld voor mensen met een WWB uitkering. wel is er in het wetsbesluit een artikel over loonkostensubsidie voor WSW kandidaten die op de wachtlijst WSW staan. maar de exacte uitvoering daarvan ken ik niet. U kunt u het beste eerst goed te laten voorlichten, voordat u deze stap neemt.

met vriendelijke groet Henk Koning 3Dnet consultancy

07-11-2022 Antwoord door H

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40