Vraag

Re-integreren in een andere functie

Ik zit al enige tijd in de ziektewet, ben ook al enige tijd aan het re-integreren, eerst op mijn oude werkplek. Dit ging echter niet en ook op advies van de arbo-arts tot de conclusie gekomen dat ik niet meer goed kan functioneren in mijn oude functie. Nu zegt mijn werkgever dat ik dan intern moet solliciteren en dat zij mij ook op de hoogte houden van sollicitatie. Is dat echt het enige wat mijn werkgever kan doen, en moet ik echt solliciteren?

07-11-2022 Vraag van Linda

Beste Linda,

Je werkgever is verplicht zit in te spannen voor je re-integratie, als spoor 1= terugkeer naar werk binnen de organisatie niet mogelijk is, dan pas kan er naar werk buiten de organisatie worden gezocht. Je bent net als je werkgever verplicht je in te zetten voor je re-integratie. Dus ja je zult moeten solliciteren naar de aangeboden functie.
Ik adviseer je om zelf actief mee te denken over mogelijkheden voor je re-integratie en zelf eerlijk en open in gesprek te blijven met je werkgever,
Succes

07-11-2022 Antwoord door Anita

Vond je dit antwoord nuttig?

Klopt, maar vastgesteld moet worden (liefst dmv een arbeidsdeskundig onderzoek) of er ander passsend werk is binnen de organisatie. Een bedrijfsarts kan jouw beperkingen vasstellen en de arbeidsdeskundige match deze daarna met andere functies. Ook spoor 2 moet op tjjd ingezet worden.

07-11-2022 Antwoord door Hans

Vond je dit antwoord nuttig?

spoor 2 = solliciteren en naar mogelijkheden zoeken buiten de huidige werkgever, dus werken bij een andere werkgever. Als je daar aan toe bent, mag je dat nu zelf ook al gaan doen. Je kan ook om begeleiding vragen bij je werkgever van een re-integratiebureau die dat met jou oppakt. Normaal gesproken gebeurt dat pas na hetgeen bovenstaand is beschreven, echter als jij zelf ook verder wil kijken mag je dat zelf al aanvragen.

07-11-2022 Antwoord door Gwen

Vond je dit antwoord nuttig?

Re-integreren vraagt creativiteit, naast intern solliciteren kan het zinvol zijn om intern werkervaring op te doen in diverse deeltaken.Het advies van de bedrijfsarts en van een arbeidsdeskundige zijn hierbij leidend. Afhankelijk van het ziektebeeld en omstandigheden, kan ondersteuning van een re-integratiecoach zinvol zijn en veel tijd en frustratie besparen, voor beide partijen.

07-11-2022 Antwoord door Caroline

Vond je dit antwoord nuttig?

dag Linda,
Heb je voor jezelf duidelijk wat jij wilt? Waarop wil jij sturen in dit proces? Vaak wordt er gereageerd op wat de omgeving doet, de werkgever. Maar wérkelijk weten wat je zelf wilt en van daaruit het gesprek aangaan met die werkgever, dat is een totaal andere benadering en m.i. wezenlijker. Het geeft op den duur meer levenskracht en -plezier.

07-11-2022 Antwoord door Ria

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40