Vraag

Zieke werknemer lager loon uitbetalen in nieuwe functie

Zelfstandig monteur mag van chirurg geen werkzaamheden boven het hoofd meer verrichten ter voorkoming van een hernia. Monteur wil daarom een baan bij de huidige werkgever als productie-medeweker. Dit is een minder goed betaalde baan. Mag werkgever de nieuwe functie belonen met een lager loon (idem aan nieuwe gelijkwaardige collega's)?
Vriendelijke groet en dank voor uw antwoord,
Ronald

07-11-2022 Vraag van Ronald

Deze vraag moet door een specialist beantwoord worden. Maar ik kan je adviseren om naar Het Ziekteverzuim Event te komen in Brabant op 3 november. Alle vragen die je maar hebt op dit gebied worden daar beantwoord. www.hetziekteverzuimevent.nl

07-11-2022 Antwoord door Mirelle

Vond je dit antwoord nuttig?

Dag Ronald,
Aanvullend nog. De verlaging van het loon mag pas na 104 weken uitgevoerd worden. Is het loon in de aangeboden functie lager dan in de oorspronkelijke functie van monteur dan is de vraag of de re-integratie inspanningen door UWV als voldoende worden beoordeeld. Er moet namelijk in principe door gezocht worden naar functies zonder inkomensverlies.
Gr.
Brigitte Gerringa, Intermit

07-11-2022 Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40