Vraag

Wergever wil mij niet beter melden

Vanwege bezuinigingen ben ik per 1 oktober ontdaan van mijn functie als Verpleegkundige ( weekend avond nacht hoofd ) Volgens sociaal plan moest de werkgever mij een passende functie geven naar mijn schaling ( 45 ) maar ik kreeg alleen een flex contract aangeboden als verpleegkundige op een team met bewoners ( verpleeghuis ) Door lichamelijke toestand ( artrose ) lukte het mij niet die functie te betreden en heb mij uiteindelijk ziek moeten melden.
Naar maanden van gesprekken etc. Heb ik uiteindelijk moeten vechten voor een sollicitatiegesprek voor een administratieve functie binnen het bedrijf. Dit heb ik uiteindelijk gekregen en werk er inmiddels aantal maanden 16 uren per week ( mijn contract is 12 uren per week ) De Arbo arts heeft aangegeven dat ik lichamelijk ook geschikt ben voor deze administratieve functie, dus ik dacht dat nu alles klaar was.
Maar ik sta dus nog steeds ziek gemeld. Ze zeggen hier dat ze dat recht hebben, omdat ik ben aangenomen als verpleegkundige en die functie door mijn chronische aandoening niet kan hervatten. Maar ondertussen werk ik wel ( zelfs 4 uren per week boven mijn contract ) Komende oktober ben ik dan een jaar ziek en ben bang dat ze mij dan korten op mijn loon, terwijl ik juist zo mijn best doe om aan het werk te blijven. Kunnen ze dat gewoon doen? Of heb ik ook nog rechten ?

07-11-2022 Vraag van Margriet

Er is een verschil in loon tussen verpleegkundige en administratief medewerker.. Als UWV aangeeft dat je de oorspronkelijke functie niet meer aankan vanwege ziekte of gebrek, en nog wel kan werken in de functie van administratief medewerker en je daarmee je restverdiencapaciteit invult, is dat financieel een gunstige regeling. Je ontvangt dan een LAU. Je kunt me daarover bellen 0206202122
met vriendelijke groet,
Erik Meijs

07-11-2022 Antwoord door Erik

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40