Vraag

Zelf re-integratie regelen vanuit ziektewet?

Per 1-1-15 ben ik werkloos. Echter door depressie zit ik al sinds oktober ziek thuis. Ik zal dus ziek uit dienst gaan en in de ziektewet komen. Nu ben ik echter benaderd door een ander bedrijf om daar inval werk te doen 1/2 dagen (werk nu 32 uur/week) per week. Dit zou mooi zijn om mee te beginnen als reintegratie. Hoe moet ik het dus aanpakken gezien ziektewetuitkering/UWV e.d. Wil namelijk niet mijn uitkering op het spel zetten, ook omdat dit waarschijnlijk een tijdelijke klus is. Dus wat gebeurt er als ik niet meer hoef in te vallen per bijv. 1-4-15?
En wat als ik zou worden aangenomen met een 0-uren contract?

07-11-2022 Vraag van Betsie

Beste Betsie,
Een depressie is niet fijn, ik kan er over meepraten...
Als jij wilt dat eea voor jou gaat veranderen, dan is het misschien belangrijk om gewoon eens open te staan voor de dingen die op je pad komen waarbij je niet moet dingen in termen van 'op het spel zetten van' maar in de kansen die iets biedt.
Misschien kan ik je helpen door je een andere manier van werken en leven te laten zien; iets waarbij je -weer- onder de mensen kunt zijn en waar je misschien weer een glimlach van op je gezicht krijgt...
Met vriendelijke groet,
Marcel van der Wiel

07-11-2022 Antwoord door Marcel

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40