Vraag

Omscholing vanuit re-integratietraject tweede spoor op kosten werkgever

Ik ben nu langer dan 1 jaar in de ziektewet, maar heb net een revalidatie traject doorlopen en afgerond. De pijn klachten zijn/gaan niet meer weg, welke ook bekend is bij de werkgever. 2de spoor is ingezet en ik vraag mij af of ik ook zelf met suggesties mag/kan komen naar omscholing in een beroep waar ik nog wel gewoon werk in kan vinden. En worden deze kosten dan betaald door de huidige werkgever? Ik ben namelijk van plan om een omscholing naar vrachtwagenchauffeur te suggereren en volgens mij kan een werkgever daar ook tot op een zekere hoogte een aftrekbaar bedrag op terugkrijgen. Ik wil eigenlijk voorkomen dat ik door mijn toestand geen waarde meer behoud op de arbeidsmarkt en mezelf op zeker te stellen van toch nog tot pensioenleeftijd aan de arbeid kan blijven. Dus kort gezegd: Kan ik een omscholing tot vrachtwagenchauffeur voorstellen en zit daar een aftrekpost aan voor mijn werkgever?

07-11-2022 Vraag van Alex

Beste Alex,
Wat vervelend voor je dat je nog zoveel klachten hebt dat je ander werk moet gaan zoeken.
Om je vraag te beantwoorden: Je kan natuurlijk altijd suggesties doen voor omscholing en de vraag neerleggen bij je werkgever. Deze zal dan bekijken of hij deze opleiding wil (en kan ) bekostigen. (Het behalen van een vrachtwagenrijbewijs kan namelijk veel geld kosten , want je weet van te voren niet hoeveel lessen/examens etc er nodig zijn). De meeste werkgevers reageren met het zoeken van de kortste weg naar werk en niet zozeer een wensberoep...
Heel veel sterkte en succes met je verdere loopbaanpad, waar deze weg je ook naartoe zal leiden.

07-11-2022 Antwoord door Anita

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40