Vraag

Mag ik tijdens re-integratie hobby's uitoefenen?

Momenteel ben ik sinds kort deels in de ziektewet beland en doe ik voor 50-65% vervangend werk bij mijn werkgever.
Nu wil mijn werkgever een aantekening in mijn dossier opnemen omdat ik in mijn vrije tijd een fair heb bezocht. Ik werk 4 uur per dag en ben 2 uur op een vrije zondag naar een fair geweest. Mag hij me hier op aanspreken?
Het bezoek heeft geen nadelige gevolgen gehad voor mijm re-integratie en er heeft zich ook niks voorgedaan wat niet overeen komt met het advies van de arbo arts t.a.v. mijn beperkingen.
Mag hij me in deze situatie aanspreken op privé-activiteiten? En mag dit überhaupt, ik snap dat ik er niet verstandig aan doe om activiteiten te doen die indruisen tegen het arbo advies. Maar het lijkt me dat ik wel de deur uit mag en mijn leven mag leiden.

07-11-2022 Vraag van Anna

Beste Anna,
In aansluiting op het goede advies van collega, Willem van de Ven, is het wellicht wel verstandig te achterhalen welke reden jouw werkgever heeft om op deze wijze te handelen. In een gezonde werkgever- /werknemerrelatie zou de werkgever blij zijn met activiteiten die jou plezier en vitaliteit geven en die bijdragen aan jouw re-integratie. Het zou zomaar kunnen dat er een vertrouwensissue is. Wel zo handig om dit te tackelen met elkaar, voordat zaken gaan escaleren.
Succes met je re-integratie en herstel.
Hartelijke groet,
Marianne Elken
ElkenTalent Loopbaancoaching & Personeelsontwikkeling
www.elkentalent.nl
0615568720 / Noloc-Erkend

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40