Vraag

Re-integreren oude functie lukt niet, moet ik mij 100% beter melden?

Ik ben na een burn-out aan het re-integreren op een andere functie. Dat gaat redelijk, maar terugkeren in mijn oude functie is nog niet mogelijk. Nu werk ik 21 uur en mijn max uren is 24 uur. Ik ben bijna 1 jaar (gedeeltelijk) ziek. Krijg ik na een jaar toch maar 70% van mijn loon of wordt dit berekend over het gedeelte dat ik nog ziek ben?
Op mijn werk dringen ze aan dat ik me voor 100% beter moet melden ook al werk ik nu niet in de functie waar ik voor aangenomen ben. In de oude functie zou ik niet kunnen functioneren. En de re-integratie op de nieuwe functie zou ik wel aan kunnen. Wat kan ik doen, waar doe ik verstandig aan?
Vriendelijke groet,
Wendy

07-11-2022 Vraag van Wendy

1ste deel van je vraag: 70% van je oorspronkelijke loon
2e deel: Als je werkgever je de nieuwe functie aanbiedt in plaats van de oude, is met het aangaan van de nieuwe functie herstel naar 100% wellicht aan de orde, mede afhankelijk hoe dat gaat.

07-11-2022 Antwoord door Erik

Vond je dit antwoord nuttig?

Herstel naar 100% in de nieuwe functie is aan de orde wanneer je hetzelfde loon verdient in de nieuwe functie. En wat ook van belang is of je nog klachten hebt. Want zolang je je eigen werk om medische reden niet kunt doen is er sprake van ongeschiktheid voor die functie en feitelijk geen sprake van een herstelmelding. Als je n de nieuwe functie eenzelfde loonwaarde realiseert als in je oorspronkelijke functie dan is er geen inkomensverlies meer en geen recht op een uitkering. Er kunnen dan wel nog steeds klachten zijn en ook blijvende beperkingen. En afhankelijk van de situatie zou een WIA beoordeling, ook al volgt er geen uitkering en wordt je minder dan 35% arbeidsongeschikt, dan toch zinvol kunnen zijn met het oog op de toekomst.
Brigitte Gerringa

07-11-2022 Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40