Vraag

Recht op re-integratie?

In februari ben ik een onverwachtse bypass ondergaan. In juli met werken op AT basis begonnen. Naast dat ik twijfel aan de inspanningen van de werkgever (ontbreken van een plan van aanpak, niet beschikken over mijn bevoegdheden en taken) is mij vandaag medegedeeld dat mijn contract wordt beëindigt. Mij was voorgehouden dat dit afhing van de reorganisatie. Echter, vandaag werd mij medegedeeld dat de aanleiding performance gerelateerd is van zowel voor als na mijn ziekteverlof. Dit tot mijn grote verbazing, omdat ik nooit hierop aangesproken ben, noch de kans heb gekregen om mij te verbeteren. Ik heb zelfs nog nooit een beoordelingsgesprek gehad. Had de werkgever spoor 2 moeten inzetten? Nu dat niet is gebeurd, wat zijn mijn rechten?

07-11-2022 Vraag van Ron

Ik neem aan dat je een contract voor bepaalde tijd hebt. Zelfs voor een contract voor bepaalde tijd is er inspanning nodig van de werkgever. UWV bepaalt of deze inspanningen voldoende zijn. Ik ga er tevens van uit dat je nog steeds ziek bent. Vanuit dit ziek zijn kom je in het vangnet van UWV. Heb je nu een contract voor onbepaalde tijd, ziet je werkelijkheid er heel anders uit, en mag je werkgever je niet zomaar ontslaan tijdens ziekte..
Je kunt me bellen op 0206202122,

Erik Meijs

07-11-2022 Antwoord door Erik

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40