Vraag

Re-integreren nieuwe functie, waar moet ik op letten?

Ik ga na een burn-out van 6 maanden, nu 3 maanden in een andere functie rei-ntegreren. Ik keer dan daarna niet terug in mijn oude functie maar in die nieuwe. Waar moet ik op letten?

07-11-2022 Vraag van Simon

Let er op dat het loon niet minder is dan wat je nu hebt en je arbeidsovereenkomst vergelijkbaar is. Heb je nu een contract voor onbepaalde tijd dan niet in de nieuwe functie een contract voor bepaalde tijd. Formeel blijf je ziek voor je oude functie met de rechten die daarbij horen mocht je toch later een beroep moeten doen op de WIA of WW. Wijzigt je arbeidsovereenkomst dan is uitgangspunt voor de hoogte en het recht op een uitkering de nieuwe functie. Je weet nog niet of je in de nieuwe functie duurzaam inzetbaar bent en de klachten helemaal weg blijven. Of 3 maanden voldoende is om dat vast te stellen kan ik niet beoordelen. Dus niet meteen de arbeidsovereenkomst laten aanpassen. Pas als je zeker weet dat je de nieuwe functie met duurzaam aankunt en je geen inkomensverlies hebt. Natuurlijk mag je afspraken maken over aanpassing van het loon als de nieuwe functie lager is ingeschaald omdat bijvoorbeeld de belasting /verantwoordelijkheid en dergelijke minder is dan in je huidige functie. Echter als er een medische indicatie/beperking is om deze stap terug te doen dan zou je gedurende 104 weken recht hebben op het loon in je huidige functie conform de afspraken die daarover bij ziekte zijn gemaakt. Onder andere 100% of 70% loondoorbetaling bij ziekte.
Succes!
Brigitte Gerringa, gecertificeerd registerarbeidsdeskundige Intermit B.V.

07-11-2022 Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Simon,
Ik weet niet of je daar wilt blijven werken - misschien mag je daarom eens kijken op www.discover-freedom.org?
Met vriendelijke groet,
Marcel van der Wiel

07-11-2022 Antwoord door Marcel

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40