Vraag

WGA-uitkering en werk

Ik ben voor 71% arbeidsongeschikt. Ik krijg vanaf 2013 een WGA uitkering t/m 2015.
Ik wil graag weer gaan werken. Ik wil graag iets anders gaan doen dan wat ik voorheen deed. Bij wie moet ik zijn want bij UWV heb ik er geen vertrouwen in.
Wat zijn de consequenties voor mijn huidige uitkering?
Hartelijk dank voor uw antwoord op mijn vragen.

07-11-2022 Vraag van Anja

Als u werkt vindt wordt het inkomen verrekend met uw huidige uitkering. U mag een deel van uw inkomen naast de uitkering houden. Dit is ongeveer 30%. Tot de omzetting naar de vervolguitkering na 2015 wordt uw mate van arbeidsongeschiktheid niet aangepast. Als uw loongerelateerde uitkering stopt is de hoogte van uw inkomen uit arbeid in relatie tot uw verdiencapaciteit op dat moment bepalend wat er dan met de uitkering gebeurd. Uw WIA uitkering wordt dan een loonaanvullende uitkering (LAU).
Uw vraag bij wie u moet zijn is afhankelijk van of uw voormalige werkgever eigenrisicodrager is voor de WGA uitkering. Is deze dat dan moet u bij uw voormalige werkgever zijn. Is dit niet het geval dan is UWV de instantie waar u moet zijn. Het hangt er van af welke verwachtingen en hulp u nodig hebt of het UWV deze kan en wil aanbieden. U kunt in dat geval het beste met de re-integratiecoach van het UWV in gesprek gaan over uw wensen en bespreken wat UWV voor u kan betekenen en of een re-integratiebedrijf ingeschakeld kan worden om u daarbij te ondersteunen waarbij het UWV de kosten daarvan betaald.

07-11-2022 Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40