Vraag

Niet kunnen werken door bekkeninstabiliteit

Tijdens mijn zwangerschap last van bekken instabiliteit. onlangs nu bevallen vijf maanden later nog steeds zelfde klachten. was bezig met re integratie. Twee keer drie uur dat ging goed. Daarna werd mijn verpieteren van een Tot zes te werken. nu weer ziek gemeld omdat ik erg veel pijn heb en haast niet kan lopen van de pijn wat nu.
Hoop graag op reactie. Heb ook moeilijke bevalling gehad. Een week na bevalling (keizersnee) opgenomen op de ic-afdeling voor een dubbele longontsteking waar ik nu nog onder controle voor ven omdat er nog klachten aanhouden...
Hartelijk dank voor uw advies,
Noortje

07-11-2022 Vraag van Noortje

Beste Noortje,
Kennelijk is de belastbaarheid op dit moment te groot voor je. Ik adviseer je dit aan te geven bij de werkgever en de bedrijfsarts, zodat jullie gezamenlijk naar een beter belastbaar re-integratieschema kunnen komen. Zowel de werkgever als de werknemer zijn (via UVW) verplicht er alles aan te doen om de werknemer naar volledige reïntegratie te brengen. Mogelijk dat 'van 1 tot 6 werken' net iets te veel van het goede was. Zorg ervoor dat je in gesprek blijft met de werkgever/bedrijfsarts en zelf de regie houdt in je herstelproces. Veel sterkte en natuurlijk alsnog van harte gefeliciteerd met jullie kindje!
Hartelijke groet,
Marianne Elken
www.elkentalent.nl
IJsselstein/Nieuwegein
06-15568720

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Dag Noortje,
Vervelende situatie voor je. Als je het niet eens bent met de visie van de bedrijfsarts over wat je in arbeid kunt dan adviseer ik om een deskundigenoordeel bij het UWV aan te vragen om de visie van de bedrijfsarts en jouw visie over je belastbaarheid te laten toetsen. De wet geeft jou de mogelijkheid om in een situatie als deze bij verschillende inzichten, een soort second opinion bij het UWV aan te vragen. De kosten bedragen voor de medewerker € 100,00. Het document deskundigenoordeel werknemer staat op de site van het UWV.
De bedrijfsarts is leidend in wat je kunt in werk. Niet de behandelaar. De bedrijfsarts kan zo nodig wel informatie in winnen bij de behandelaar om een goed beeld te krijgen.
Ben benieuwd wat het bezoek aan de bedrijfsarts heeft opgeleverd.
Gr.
Brigitte Gerringa, gecertificeerd registerarbeidsdeskundige Intermit B.V.

07-11-2022 Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40