Vraag

Stoppen met aangepast werk in spoor één op advies bedrijfsarts

Ik wil zelf meer dan eigenlijk kan. Ondanks aangepast werk aan de hand van een opgestelde fml ontstaat meerdere keren uitval. Hierop is besloten te stoppen met aangepast werk in spoor een. Mijn vraag is wat voor gevolgen heeft dit voor spoor 2 als zelfs aangepast werk niet lukt? Moet er een nieuwe fml komen en moet ik op de toch al weinige functies die geselecteerd zijn blijven solliciteren terwijl ik weet dat dat ook niet zal lukken dan?

07-11-2022 Vraag van Wim

Beste Wim,
Jammer dat het niet is gelukt. Ik kan mij je vraag voorstellen. Een nieuwe FML is niet nodig als je belastbaarheid (gezondheidssituatie) niet is gewijzigd. De belasting in de aangepaste functie in spoor 1 kan zodanig zijn dat er toch sprake is van overbelasting met uitval tot gevolgd. Soms is dat lastig vooraf vast te stellen. Gebleken is dat dit aangepaste werk iniet passend is en moet verder gezocht worden naar meer passend werk in spoor 2 als er geen andere mogelijkheden meer in spoor 1 zijn. Dat je de kans hebt gekregen het toch te proberen in spoor 1 pleit voor je werkgever. Bij je eigen werkgever is de kans op werk groter dan daarbuiten. Dat het aangepaste werk in spoor 1 niet is gelukt betekent niet dat je nu ineens geen benutbare mogelijkheden meer hebt en volledig arbeidsongeschikt bent. Dus dat je kunt werken in passend werk en dat nu in spoor 2 gezocht moet worden naar dit passende werk.
Ik hoop dat het zo duidelijk is.
Succes!
Brigitte Gerringa, registerarbeidsdeskundige Intermit BV

07-11-2022 Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40