Vraag

Mijn re-intergratietraject is te zwaar

Re-integratie is te zwaar voor mij. Maar de werkgever geeft mij de keuze dat ik toch deel moet nemen, anders wordt mijn loon stopgezet. Mag dat?

07-11-2022 Vraag van Riek

In het algemeen wordt een 'zieke' medewerker in staat geacht om de belasting die hoort bij een re-integratietraject aan te kunnen. UWV en ook een bedrijfsarts zullen niet snel stellen dat dit niet kan. De vraag is: wat vindt u zwaar in het traject? Dat is mij nu niet duidelijk.
U hebt een re-integratie inspanningsverplichting. Werkt u niet mee terwijl u dit wel zou kunnen dan kan inderdaad het loon stop gezet worden. Bent u het niet eens met de eisen die aan u worden gesteld dan kunt u bij het UWV een deskundigenoordeel aanvragen om te laten toetsen of u nu voldoende doet. U kunt daaraan voorafgaand nog overleg hierover hebben met de bedrijfsarts. Als deze ook vindt dat u nu te zwaar belast wordt, geeft de bedrijfsarts een advies wat dan wel kan.
Als aanvulling op de reactie van Hans van Zwieten: de arbeidsdeskundige hoeft geen medewerker van de arbodienst te zijn.
Brigitte Gerringa
Registerarbeidsdeskundige

07-11-2022 Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40