Vraag

Urenbeperking huidig en re-integratie spoor twee afwijkend

Ik ben op dit moment ongeveer een jaar ziek met veel chronische aandoeningen en werk ongeveer 20 uur per week.
Een maand terug is er door de bedrijfsarts een FML opgesteld, waarin buiten een berg aan beperkingen ook een urenbeperking wordt vermeld van 4 uur per dag of 20 uur per week.
Recent heeft een arbeidsdeskundige bepaald dat spoor 1 afvalt, en ik dat ik fulltime (38 uur per week) in spoor twee moet starten.
De arbeidsdeskundige heeft de bedrijfsarts gevraagd als de uren beperking alleen bedoeld waren voor mijn huidige werk of ook voor werk in spoor twee.
Volgens de bedrijfsarts zijn de uren beperking alleen bedoeld voor mijn huidige werk. en de vele andere beperkingen die genoemd werden in de FML ook voor ander werkzaamheden.
De bedrijfsarts was ook van mening dat mijn beperkingen duurzaam zijn.

Kan dit zomaar volgens de FML? Huidig werk 4 uur per dag en dan spoor twee voor 8 uur per dag?





07-11-2022 Vraag van Peter

Hallo Peter,
naar aanleiding van de informatie die je hier hebt verstrekt, kom ik tot de voorzichtige conclusie dat je hier te maken hebt met procedures in het kader van de wet poortwachter: Hoe beperken we de financiƫle schade zoveel mogelijk.
uit jouw informatie kan ik niet vaststellen van welke organisatie deze arbeidsdeskundige is. (UWV?) Het kan niet zo zijn dat er per definitie van kan worden uitgegaan dat de urenbeperking alleen voor je huidige functie geldt. Je kunt het anderzijds ook niet stellen dat het per definitie voor alle functies geldt
m.i. kun je altijd vragen naar een second opinion. Dat kun je beter doen dan het op zijn beloop laten. want wat eenmaal in je dossier staat, dat gaat er niet 123 weer uit.
succes

07-11-2022 Antwoord door H

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40