Vraag

Baan aangeboden gekregen tijdens re-integratietraject

Ik heb 8 weken in de ziektewet gezeten, ben inmiddels aan het re-integreren. Nu heb ik een andere baan aangeboden gekregen. Kan ik direct mijn huidige baan opzeggen of moet ik wachten tot ik klaar ben met het re-integratietraject?

07-11-2022 Vraag van Sophie

Beste Sophie,
Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Voordat je gaat werken moet je eerst weer beter zijn gemeld. Je hebt ook te maken met een opzegtermijn van je huidige werkgever. Ik zou zeggen met het bespreekbaar met je huidige werkgever en maak hier afspraken over. Het is belangrijk dat alle partijen weten waar ze aan toe zijn.
Succes!
www.anitasmeding.nl

07-11-2022 Antwoord door Anita

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Sophie,
Of je je baan op zegt is afhankelijk vaneen aantal facturen o.a. je huidige contract, je huidige loon en het loon in de nieuwe baan, het contract in de nieuwe waan en wat de aard van de klachten is. Is het bijvoorbeeld chronisch en is er risico dat het verslechterd? Verdien je minder in de nieuwe baan. is het een tijdelijk contract en heb je nu een contract voor onbepaalde tijd etc. Tijdens ziekte is het mogelijk om met een detacheringsovereenkomst te werken. Afhankelijk van de situatie kan dat wenselijk zijn in plaats van je huidige baan opzeggen.
In principe hoef je het re-integratietraject niet af te ronden als je een andere baan accepteert. Er zitten haken en ogen aan die je eerst goed in kaart moet brengen voordat je daarover een beslissing neemt.
Succes!
Brigitte Gerringa Gecertificeerd Registerarbeidsdeskundige
www.intermit.nl

07-11-2022 Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40