Vraag

Re-integratiecoach wil dat ik met medicatie stop, mag hij dit verlangen?

Sinds kort heeft mijn werkgever een re-integratiecoach ingeschakeld om mij te begeleiden in spoor 2. Nu heeft hij aangeven dat hij wel de eis stelt dat ik met medicatie voor mijn depressie stop. Terwijl ik nog last heb van een zware depressie. Hij wil ook van alles weten over mijn leven op persoonlijk/zakelijk vlak. De vragen die hij stelt vind ik nogal persoonlijk en daar heb ik mijn psychiater voor...tevens wil hij afspraken ook in het weekend laten plaatsvinden. Ik vraag mij af of ik dit allemaal goed moet vinden?? Ik durf tevens niet met openbaar vervoer en zijn kantoor is bepaald niet bij mij in de buurt. Het is ruim 1 uur reizen. Mijn werkgever wist van mijn angst met reizen. Ik weet nu even niet meer wat ik hiermee moet.
Alvast bedankt voor uw reactie.

07-11-2022 Vraag van Maartje

Beste Maartje,
Ik ben zelf re-integratiecoach. Uiteraard kan en mag een re-integratiecoach geen medisch advies geven, dat kan alleen jouw behandelend arts. Ik kan me wel voorstellen dat jij in een gesprek zou aangeven of je twijfels hebt over het gebruik van medicijnen. In dat geval zou jouw coach kunnen voorstellen dat je hier met jouw arts over spreekt.
Als je problemen hebt met reizen, maar er is geen reisbeperking in de FML opgenomen is normaal een reisafstand van 1 uur acceptabel, echter ik kan me niet voorstellen dat het zinvol is als jij daar doodmoe en gespannen aankomt in de wetenschap dat je ook nog eens eenzelfde terugreis moet maken. Je kunt dit nog eens met de bedrijfarts of de werkgever of de coach opnemen of er geen andere oplossing mogelijk is. Tenslotte is het in ieders belang als het traject goed verloopt.
Wat betreft de persoonlijke vragen, de re-integratiecoach moet weten met welke beperkingen hij of zij rekening moet houden bij de begeleiding naar werk. Daartoe is meestal de arbeidsdeskundige rapportage voldoende. Eventueel alleen de beperkingen m.b.t. Werk. Ik kan me wel voorstellen dat iemand aanvullende vragen stelt om meer inzicht te krijgen, maar je hoeft geen medische zaken te bespreken met je coach als je dat niet wilt.
Afspraken worden meestal in overleg met de kandidaat gemaakt, maar je kunt natuurlijk niet overal rekening mee houden. Ik heb nog nooit gehoord dat iemand afspraken in het weekend maakt, maar als beide partijen daar geen bezwaar tegen hebben lijkt t mij geen probleem.
Volgens mij kun je met praten veel oplossen. Probeer jouw coach duidelijk te maken wat je wel en niet wilt bespreken en wat voor jou belangrijk is om tot een succesvol traject te komen. Het doel van het 2e spoor is om samen op zoek te gaan naar ander werk en de acties en gesprekken die jij en of je coach uitvoeren moeten daarmee te maken hebben. Probeer dat steeds in gedachten te houden
Ik hoop dat je iets aan mijn reactie hebt en ik hoop dat je traject daardoor beter verloopt.

Met vriendelijke groet,
Lilian Cremers
Link@work

07-11-2022 Antwoord door Lilian

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Maartje,
Niet fijn om te horen over je depressie. Uit ervaring kan ik zeggen dat ergens een passie voor vinden vaak de oplossing is.
http://www.youtube.com/watch?v=2lpCt--ogRY&feature=share&list=UUsT3lN9-snP2tig_dVdAZZg&index=7.
Misschien kunnen wij helpen je een nieuwe weg in te slaan. Wij stellen geen persoonlijke vragen.
Met vriendelijke groet,
Marcel van der Wiel
OntdekVrijheid.nl

07-11-2022 Antwoord door Marcel

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40