Vraag

Urenbeperking en ander werk zoeken 2e spoor re-integratie

Ik moet in 2e en of 1e spoor ander werk zoeken. Ik heb een urenbeperking van 20 uur met het idee dat ik ooit weer beter word. Daar is echter geen prognose voor de geven. Moet ik in het 1e of 2e spoor re-integratie dan een baan voor 20 uur zoeken? Of voor 36 waarvan ik nu even 16 uur niet kan vervullen? Het lijkt mij nogal statisch om mijn 36-urige baan te vervangen door eentje van 20 uur, dan is het vrijwel niet mogelijk om meer te gaan werken als het weer beter gaat.
Bedankt voor uw antwoord.
Janet

07-11-2022 Vraag van Janet

Beste Janet,
Een urenbeperking heb je normaliter voor alle arbeid. Dit betekent dat je dan niet meer dan 20 uur kunt werken. Zowel in spoor 1 als in spoor 2. Wat van belang is, is de prognose. Wanneer wordt verwacht dat je meer uren per week zou kunnen werken? Is dit nog binnen de wachttijd van 104 weken voor de WIA? Zo niet dan betekent dit idd dat je je 36-urige baan zou moeten verruilen voor een 20-urige baan. Omdat je daardoor 16 uur minder inkomen hebt wordt je voor meer dan 35% arbeidsongeschikt in de WIA en ontvang je een WIA uitkering na 104 weken. Deze WIA uitkering is samen met 20 uur loon financieel gunstig. Gaat het daarna beter, dan kun je meer uren gaan werken en wordt een verrekening met de WIA-uitkering toegepast.
Ik hoop dat het duidelijk is.
Brigitte Gerringa gecertificeerd registerarbeidsdeskundige www.intermit.nl

07-11-2022 Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40