Vraag

Wat zijn de eisen die aan een re-integratiebureau gesteld worden?

Ik moet mijn re-integratie doen bij een stichting die normaal bedoeld is voor langdurige werklozen, uitkering, ex verslaafden, psychatrische patienten etc, en het blijkt ook nog eens een kennis te zijn van mijn werkgever en directeur van dit bureau weer een vriend van zijn kennis. Zij doen niet aan re-integratie maar aan werk gericht op de mens en moet dan werk doen voor stichtingen vrijwillig (verplicht) anders word mijn loon stop gezet.
Na twee jaar ziektewet en werkgever een loonsanctie heeft gekregen nemen ze eindelijk actie.
Ik zelf probeer al een jaar wat voor elkaar te krijgen en eindelijk een goede re-integratie bureau te hebben gevonden is deze afgewezen en is men met deze constructie gekomen.
Wat zijn de eisen die aan een re-integratiebureau gesteld worden? Wat zijn mijn rechten?

Hartelijk dank voor uw advies.
Jan

07-11-2022 Vraag van Jan

Beste Jan,
Dit is lastig, want wat is een goed re-integratie bureau. Zelf heb ik trajecten voor het UWV uitgevoerd en beschikte ik over het keurmerk Blik op Werk. Voor en na dit keurmerk voerde ik al re-integratietrajecten uit. Ikzelf denk dat het erg belangrijk is dat jij door het betreffende bureau begeleid wil worden, anders zit er al op voorhand ruis. Heb je al een gesprek gevoerd wat ze exact voor jou kunnen doen. Door hun werk hebben ze wellicht wel een netwerk waar jij gebruik van kunt maken om te reintegreren. Wellicht kun je je vraag ook stellen op http://www.wvp-trace.nl . Hier staat alles over de wet poortwachter waar jij in deze situatie onder valt. Heel veel succes en sterkte! Hartelijke groet, Wenneke Ong WLO Work and Life

07-11-2022 Antwoord door Wenneke

Vond je dit antwoord nuttig?

Goedemorgen Jan.
Het is belangrijk dat jij een klik en het vertrouwen krijgt in een re-integratie bureau. En dat de huidige werkgever dat ook heeft. Het komt aan op samenwerking en vertrouwen, op communicatie! Zoals Wenneke al schrijf is keurmerk Blik op Werk een vereiste en mooi is ook als het bureau lid is van OVAL. Het komt aan op de persoonlijke benadering. Bel een aantal bureau's in je omgeving, vraag naar hun werkwijze en doe de werkgever een voorstel van een bureau.

Talenta is een stichting voor jobcoaching, re-integratie en re-integratie tweede spoor. Een winstoogmerk hebben we niet. De beschikbare middelen wenden we dan ook zo effectief en verantwoord mogelijk aan. Dat doen we professioneel. Elke jobcoach heeft een vakopleiding en kent de doelgroep door en door. We behoren we tot het select aantal re-integratiebedrijven met het keurmerk Blik op Werk en zijn we lid van brancheorganisatie OVAL (een samenwerking van de brancheorganisaties BoaBorea en Nobol).

07-11-2022 Antwoord door Alex

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40