Vraag

Conflict door ziekte in reïntegratieplan, geen reiskosten en minder salaris

Begrijp ik het goed dat als je in een reïntegratie plan zit en je hierin je eigen werk ( taken die bij je functie horen) deze wel 100% uitbetaald hoort te krijgen?
Ook als je in de 8e week zit van het ziek zijn?
Ik werk 31 uur en ben nu 8 weken ziek. Ik geef 24 uur dans en sport les en doe daarnaast administratie. Werk al vanaf week 3 dat ik ziek ben een aantal les uren die ik normaal ook doe en administratie ( ook dit doe ik normaal) doe dus eigenlijk geen vervangende taken. Maar werk geen 31 uur per week vanwege ziekte.
Begrijp ik dan goed dat ik wel voor de uren die ik werk gewoon 100% betaald moet worden en voor de overige uren 70%?
Wij hebben geen cao. Ook kom ik in die uren dat ik werk 5 dagen naar mijn werk toe, mijn reiskosten vergoeding wordt nu niet helemaal uitbetaald omdat ik volgens de werkgever niet mijn volledig uren werk. Ik krijg nu voor hetzelfde aantal dagen ( keren dat ik naar mijn werk toe rijd) een derde aan reiskosten. Moet zelfs tussendoor naar huis omdat ik op 1 dag te lang zou werken. Dus maak meer kosten aan vervoer.
Bedankt voor uw advies.
Anjo

07-11-2022 Vraag van Anjo

Beste Anjo,
Als je ziek bent is de werkgever wettelijk verplicht om minimaal 70% van het loon te betalen gedurende 104 weken. Werk je, dan is de betaling voor de gewerkte uren in overeenstemming met de loonwaarde. Is deze vergelijkbaar met je eigen loon dan zou de werkgever voor die uren 100% moeten betalen. Dit is ook het geval als je ander werk dan je eigen werk zou doen met dezelfde loonwaarde. Voor de uren die je dan nog niet werkt, is het 70%.
Of er afspraken zijn waardoor er meer betaald moet worden dan wettelijk is geregeld staat in je arbeidsovereenkomst.
De reiskostenvergoeding is gekoppeld aan de dagen dat je naar het werk komt. Ik denk dat dit een misvatting is van je werkgever.
Succes!
Brigitte Gerringa, gecertificeerd registerarbeidsdeskundige

07-11-2022 Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40