Vraag

Ik zit al bijna 1 jaar in de ziektewet, mag ik mijn baan opzeggen en bij een andere werkgever beginnen?

Ik ben al bijna 1 jaar in de ziektewet vanwege een burnout. Ik voel me prima en ik kan aan het werk maar niet meer bij mijn werkgever. Ik ben achter de schermen aan het solliciteren en misschien krijg ik ander werk. Mijn vragen zijn;
Mag ik ontslag nemen in de ziektewet en bij een andere werkgever beginnen?
Mijn hopelijk, nieuwe werkgever heb ik niet medegedeeld dat ik in de ziektewet zit. Komen zij hier achter als ik in dienst ga bij hun? Alvast bedankt voor de reactie!

07-11-2022 Vraag van Alex

Beste Alex,
Je zit in de ziektewet maar voelt je prima? Hoe je hier mee omgaat is een kwestie van persoonlijke integriteit. Je laat doorschemeren dat je niet meer terug wilt naar je huidige werkgever. Je kan misschien een andere baan krijgen. Je zult toch eens open en eerlijk moeten naar je werkgever. Voor elke baan geldt een ontslagtermijn, waar je je aan moet houden. Als je weg wilt zal je dit moeten aankaarten bij je werkgever. Je zult je eerst beter moeten melden voordat je aan een nieuwe baan kan beginnen.
Het is naar mijn inzien altijd goed om eerlijk te zijn naar je werkgevers. Je kan aangeven wat je van je burn-out hebt geleerd en wat dan de reden is dat je niet meer terug kan/wilt naar je huidige werkgever. Mocht je toekomstige werkgever er dan wel achter komen, dan sta je steviger als je kan aangeven waarom je bewust voor deze werkgever hebt gekozen.
Succes met solliciteren!
www.anitasmeding.nl

07-11-2022 Antwoord door Anita

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40