Vraag

Vrachtwagenrijbewijs halen op kosten van gemeente

ik zit al een tijdje in de ziektewet vanwege rugklachten, echter gaan deze na ruim 4 maanden niet weg. Omdat ik graag mijn oude werk uit wil blijven oefenen (namelijk vuilnisman), wil ik graag mijn vrachtwagenrijbewijs halen. Alleen mijn werkgever vergoed deze op het moment niet. Is er een mogelijkheid bij gemeente of andere instanties om het vrachtwagenrijbewijs vergoed te krijgen? Bestaat er bijvoorbeeld een studiefonds o.i.d.?
Vr. groet,
Samir

07-11-2022 Vraag van Samir

Hallo Samir,
voor zover ik weet, zijn deze instanties er niet. Het is raadzaam om hier toch met je werkgever over te praten. in het kader van de wet Poortwachter is je werkgever namelijk verplicht om met je te zoeken naar alternatieven. en als je werkgever het ziet zitten dat je op de vrachtwagen kan, dan is het voor hem goedkoper om te investeren in een rijbewijs dan dat hij voor hogere kosten komt te staan vanwege de wet Poortwachter.

07-11-2022 Antwoord door H

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40