Vraag

Re-integratietraject 1e en 2e spoor, wat zijn mijn rechten?

In mijn huidige situatie is na een arbeidsonderzoek het re-integratietraject 2e spoor gestart en is er een re-integratiebedrijf ingeschakeld, omdat er geen uitzicht is op terugkeer bij mijn huidige werkgever. Aangezien ik mij kritisch heb opgesteld tegen het re-integratiebureau, vindt mijn werkgever dat ik niet meewerk of professioneel opstel. Hij heeft nu bedacht dat er opeens wel aangepast werk is, voor enkele uren, kans op terugkeer is er niet en het lijkt erop dat ik gewoon wat klusjes moet gaan doen. Volgens mij moet ik dit accepteren omdat spoor 1 & 2 parallel lopen aan elkaar, maar is dit ook echt zo? Welke mogelijkheden zijn er?
Hartelijk dank voor uw advies.
Ton

07-11-2022 Vraag van Ton

Beste Ton,
Wanneer jouw werkgever aangepast werk voor je heeft en jij bent daarvoor (arbeids)geschikt, dan dien je dit werk uit te voeren, ook al weet je misschien nu al dat er geen zicht is op definitieve terugkeer. Je zou eventueel de arbodienst/bedrijfsarts/arbeidsdeskundige nog naar hun advies kunnen vragen of het werk passend is. Overeind blijft dat, zowel jij, als je werkgever verplicht zijn inspanningen te verrichten voor het vinden van een definitieve oplossing, intern dan wel extern. In dat opzicht is het verstandig mee te werken en je professioneel op te stellen. Probeer zoveel mogelijk zelf de regie te houden en maak een plan dat voor jou, maar ook voor je werkgever goed is. Het re-integratiebureau is een adviseur en facilitator in dit proces. Zorg dat ze je helpen en help hen wanneer je vindt dat er iets te verbeteren valt. Met een positieve insteek krijg je meer voor elkaar dan dat de messen geslepen gaan worden.
Veel succes en hartelijke groet,
Marianne Elken
info@elkentalent.nl
NOLOC-erkend

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40