Vraag

Waar heb ik recht op na 2 jaar ziekte en pogingen tot re-integratie?

Ik ben nu 13 maanden ziek, maar ben wel werkzaam voor mijn volledige contract in vervangend werk. Deze vervangende werkzaamheden gaan goed, maar hier is geen vacature vrij en het ziet er ook niet naar uit dat deze er komt. Ik heb de volgende vragen:
Wat gebeurd er nu precies na die 2 jaar ziek zijn, mag mijn werkgever mij dan zomaar ontslaan? Heb ik dan nog recht op een financiƫle vergoeding? Waar heb ik recht op? Volgens arbeidsdeskundige ben ik niet ziek genoeg (burn-out gehad) om voor gedeeltelijk afkeuring en heb ik geen recht op WW omdat mijn man modaal inkomen heeft. Ik bewandel het eerste en tweede spoor met re-integratiebureau maar dat verloopt moeizaam. Ik ben ook kostwinner en ondervind veel hinder door financiƫle onzekerheden. Hopelijk kunt u wat duidelijkheid verschaffen.
Mvg,
Nathalie

07-11-2022 Vraag van Nathalie

Dag Nathalie,
De werkgever heeft een loondoorbetalingsverplichting gedurende 104 weken ziekte. Daarna heb je recht op het loon dat hoort bij de werkzaamheden die je verricht en als je niet werkt ontvang je geen betaling meer van je werkgever. Als je nu regulier werk doet met loonwaarde en de werkgever laat je dat maandenlang doen, kan het mogelijk zijn dat je dat werk kunt claimen. Het is namelijk al maandenlang aangeboden aan jou. Wat ik mij afvraag is, of heb je wel tijd hebt om aan spoor 2 te werken als je nu volwaardig ingezet wordt in ander werk bij je eigen werkgever.
Na 104 weken kan het zijn dat je minder dan 35% arbeidsongeschikt wordt. Dat zou volgens de arbeidsdeskundige van toepassing zijn lees ik. Echter ongeacht het inkomen van je partner heb je dan wel gewoon recht op WW. Dat staat los van inkomsten van je partner. Het is namelijk een werknemersverzekering.
Brigitte Gerringa,Gecertificeerd registerarbeidsdeskundige bij Intermit

07-11-2022 Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40