Vraag

Controleert arbeidsdeskundige of werkgever voldoende inspanning heeft geleverd, voordat re-integratie spoor 2 wordt gestart?

Ik ben bij de bedrijfsarts geweest nu stelt zij het volgende voor: (ben 2 maanden ziek).
Terug naar het werk met opbouwfase heeft niet haar voorkeur, dit omtrent de medicatie en de geschiedenis van mij.
Bedrijfsarts stelt voor om direct naar spoor twee te gaan, (ik heb reeds geprobeerd om terug te keren naar eigen functie maar zonder aanpassingen. Dit is een half jaar goed gegaan). Mijn vraag is; komt hier een arbeidsdeskundige aan te pas, om te controleren of er voldoende inspanningen zijn verricht om terugkeer naar eigen werk mogelijk te maken, voordat re-integratie spoor 2 ingaat? Of mag de bedrijfsarts re-integratie spoor 2 zelf in gang zetten?
Bedankt voor de reactie.
Rob

07-11-2022 Vraag van Rob

Of spoor 2 ingezet moet worden is afhankelijk van de conclusies uit het arbeidsdeskundig onderzoek. Hierbij wordt niet alleen naar je eigen werk gekeken maar ook naar andere geschikte functies bij je werkgever (Spoor 1). Als het eigen werk niet meer mogelijk is en er ook geen herplaatsingsmogelijkheden in andere werk zijn bij je huidige werkgever dan is spoor 2 inzetten geïndiceerd. In dit arbeidsdeskundig onderzoek vindt zoals Gerard het aan geeft geen toetsing plaats wat de werkgever heeft gedaan. Wel worden eventueel herplaatsingsmogelijkheden genoemd waar de werkgever naar moet kijken of het uitvoerbaar is. Het arbeidsdeskundig onderzoek wordt onderdeel van het verzuimdossier waarmee het ook een onderdeel is voor de toets bij de WIA aanvraag of de werkgever voldoende aan re-integratie heeft gedaan. De volgorde van zoeken naar passend werk is:
Als eerste het eigen werk, daarna
Aangepast eigen werk dan
Ander werk eigen werkgever en als laatste
ander werk bij een andere werkgever (spoor 2).

07-11-2022 Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40