Vraag

Staand beroep wordt afgeraden, maar ik ben kapster. Wat nu?

Ik een voorwandplastiek gehad als gevolg van mijn zwangerschappen en bevallingen. Nu wordt er geadviseerd niet zwaarder als 10 kilo te tillen en niet meer werk te doen waar je te veel bij moet staan.
Nu ben ik kapster en daarbij sta ik de hele dag, je kunt wel wat werkzaamheden zittend doen maar het grootste deel is staand.
Het begrip voor de situatie is zeer klein vanuit collega's en werkgevers en men begrijpt de situatie niet.
Ik heb een vaste aanstelling maar ben wel heel bang door straks als ik eventueel ander werk gevonden krijg toch in onzekerheid kom te zitten door de slechte economie waardoor de werkgelegenheid slecht is en natuurlijk wil ik heel graag weer gaan werken maar ook graag wat wel weer aansluit op mijn prive leven met 3 kids.

07-11-2022 Vraag van Manon

Hallo Maartje,
jammer dat je collega's en werkgever weinig begrip voor je situatie hebben, tenminste dat jij dat zo ervaart. De werkgever wil liever zo weinig mogelijk te maken hebben met de wet Poortwachter, omdat hem dat heel veel geld kan gaan kosten.
ik adviseer je om samen met je werkgever te zoeken naar een oplossing waarbij je afwisselend kunt gaan zitten en staan. Er zijn in de handel hoge verrijdbare krukken te krijgen, waardoor je bij bepaalde handelingen kunt gaan zitten. Daarmee voorkom je misschien dat je naar een andere baan moet gaan zoeken.
neem zelf het initiatief om met de werkgever in gesprek te gaan en kom zelf met ideeen. succes.

07-11-2022 Antwoord door H

Vond je dit antwoord nuttig?

Dag Maartje,
Het is goed voor te stellen dat je dit als vervelend ervaart! Mijn advies is om in overleg met de werkgever:
- Na te gaan of er goede hulpmiddelen zijn die je kunt gebruiken zoals een 'sta-kruk' waardoor je steun hebt in je werk.
- Een gesprek met de bedrijfsarts of een arbo-arts/-deskundige. Laat je door hem/haar adviseren hoe te handelen. Denk ook aan adviezen over werkhouding etc.
De kans dat je met goed advies en hulpmiddelen je werk kunt blijven doen neemt daarmee toe. De werkgever is verplicht de nodige inspanningen te leveren. Als er geen medewerking is, dan kun je je mogelijk ook laten bijstaan door iemand uit een werknemersorganisatie/vakbond. Veel succes en sterkte!

07-11-2022 Antwoord door Adri

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40