Vraag

Problemen met collega's op het werk

Geachte heer/mevrouw,

Ik heb problemen met mijn directe collega's, zit nu overspannen thuis, sinds vijf weken. Ben bij de arbo arts geweest en die heeft aangegeven dat er een andere werkplek moet komen voor mij, nu heeft mijn werk dat geregeld maar dat is maar voor 4-6 weken want dan moet ik re-integreren op mijn eigen afdeling, een afdeling waar ik totaal wordt genegeerd en waardoor ik overspannen thuis zit. Kan dit zomaar?

Ik verneem graag van u.

Met vriendelijke groet,
Marcella

07-11-2022 Vraag van Marcella

Beste Marcella,
Da's een triest verhaal, door samenwerkingsproblemen en collega's die je negeren overspannen thuis zitten. Fijn dat de werkgever een andere plek heeft "geregeld". Echter aan het probleem op uw oorspronkelijke afdeling verandert dat niets. Wellicht ziet u op dit moment niet hoe daar iets aan kan worden veranderd, maar uw werkgever heeft daarin wel een verantwoording. Uw werkgever kan zo'n situatie niet oplossen door het "slachtoffer" naar een andere afdeling te verplaatsen en dan maar afwachten wanneer het volgende slachtoffer zich meldt. En maar afwachten of u niet weer in dezelfde situatie uitkomt. Dus zowel aan een succesvolle houding en opstelling van uw kant, als aan de wijze waarop op die afdeling wordt gewerkt en samengewerkt zal uw werkgever aandacht moeten en willen besteden. Zodanig dat u uw werk naar behoren kunt doen en u op een prettige manier op uw "oude" afdeling kunt werken en samenwerken en ook uw collega's hun team als prettig en goed ervaren. "Gewoon" terug zonder dat er verder iets gebeurt met uw klachten over de afdeling, dat hoeft u niet te accepteren, daar kunt u zich tegen verweren. Misschien is het een goed idee om vast mee te denken over een mogelijke aanpak! Succes en sterkte.

07-11-2022 Antwoord door Cissy

Vond je dit antwoord nuttig?

Dag Marcella,
de bedrijfsarts heeft je werkgever een andere afdeling geadviseerd, waarschijnlijk om een beetje tot rust te komen. probeer hier gebruik van te maken ook al is het moeilijk en neem na 4 weken contact met de bedrijfsarts op. de angst voor de confrontatie over enkele weken werkt energieverlagend dus je zult hier hulp in moeten zoeken naar mijn mening. de reden van je overspannenheid ( de problemen met collega's) hoef je natuurlijk niet zondermeer opnieuw op te zoeken zonder dat er is gewerkt aan je probleem. op dit moment blijk je in ieder geval niet goed voor jezelf te kunnen opkomen dus doe een beroep op de bedrijfsarts om je ruimte te geven voor het bezoek aan een coach en/of psycholoog.
laat je bij dat bezoek even bijstaan door iemand die je lief is en je kan steunen omdat je vaak niet goed uit kunt leggen wat je wil als je emotioneel bent.
succes en sterkte

07-11-2022 Antwoord door Ruud

Vond je dit antwoord nuttig?

Een mogelijke optie kan mediation zijn als het niet lukt om er onderling uit te komen. De klachten die je hebt zijn zo te lezen (deels) werkgerelateerd volgens de bedrijfsarts. Dus is werken aan herstel voor jezelf niet voldoende omdat er nog een component op het werk is die voor jou ziekmakend is. Daar moet de werkgever aandacht aan besteden. Mocht deze dat niet doen dan kun je zo nodig middels een deskundigenoordeel "doet mijn werkgever voldoende om mij weer aan het werk te laten gaan" het UWV de situatie laten beoordelen. De kosten hiervan bedragen € 100,00.
De bedrijfsarts heeft hierin een belangrijke rol. Deze moet goed op de hoogte zijn van wat er aan de hand is en wat voor jou ziekmakend is en kan daarmee de werkgever adviseren welke interventies wenselijk zijn.
Brigitte Gerringa, Gecertificeerd registerarbeidsdeskundige/arbeidsmediator

07-11-2022 Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40