Vraag

Vakantie-uren in het 2e ziektewet jaar

Ik zit nu in het 2e ziektewetjaar en ben bezig met een Spoor 2 traject. Normaliter werk ik 7,2 uren per dag en daarover bouw ik mijn verlofuren op. Ik ben 3 weken met vakantie geweest en mijn werkgever brengt mij daarvoor 15 x 7,2 uren = 108 verlofuren in mindering op mijn saldo. Ik ben het daar niet mee eens en vind - omdat ik ook 70% loon ontvang dat mijn saldo met 70% van 108 verlofuren = 75,6 uren in mindering mag worden gebracht. Ik krijg daarover geen duidelijk antwoord. Wie kan mij hierbij helpen om duidelijkheid te krijgen?

07-11-2022 Vraag van Mark

Dag Mark,
Je bouwt waarschijnlijk tijdens je ziekteperiode 100% vakantiedagen op. Ga eerst even na of dit zo is want als je 100% vakantiedagen opbouwt tijdens ziekte dan is het toch ook logisch dat dit zelfde percentage wordt afgeschreven wanneer je verlof neemt.
Als het zo is dat je ook maar 70% vakantiedagen opbouwt tijdens je 2e ziektejaar dan heb ik begrip voor je verhaal maar "zo niet", dan heeft het geen zin om je tegen je werkgever af te zetten want dan doet deze niets verkeerd.
Ga even in gesprek met je werkgever om hierover duidelijkheid te krijgen.
succes.

07-11-2022 Antwoord door Ruud

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40