Vraag

Wat als ik word ontslagen en nog ziek ben?

Ik zit met het volgende probleem. Ik ben boventallig verklaard en zal een vaststellingsovereenkomst moeten gaan tekenen in november voor mijn ontslag. Dit bedrijf heeft het allemaal prima geregeld met een sociaal plan, alles volgens afspiegelingsbeginsel, vergoeding via kantonrechterformule etc.
Nu is het probleem dat ik ziek ben, het bedrijf zit mij op de nek dat ik mij op tijd beter moet melden omdat we anders naar de rechter moeten om mij te laten ontslaan. Ik zou ook een advocaat in de arm moeten nemen etc. Nu zit ik niet te wachten op een proces maar of ik al zo snel hersteld ben betwijfel ik ook. Wat is voor mij het nadeel of voordeel om mij wel of niet op tijd beter te melden ook al ben ik ziek. Krijg ik wel een uitkering als ik ziek ben? Ik begreep dat dit nog minder is dan een ww-uitkering. Het bedrijf vertelde mij ook dat het een nadeel zou zijn als ik niet direct een ww-uitkering zou krijgen maar later omdat dan de wet weer veranderd kan zijn. Ik weet het niet meer.

07-11-2022 Vraag van Sam

Beste Sam,
Het is altijd naar om ontslagen te worden.Het bedrijf heeft het goed voor zijn werknemers geregeld met een sociaal plan en een ontslagvergoeding, dat is een fijne luxe in deze tijd..
Als je ziek bent, zou je in een andere UWV-procedure terecht komen..Als je ziek uit dienst gaat blijft het bedrijf verantwoordelijk voor het doorbetalen van je ziektewet uitkering en zal zich moeten inspannen om je te begeleiden naar werk. Je krijgt dus wel een uitkering als je ziek bent. De vraag is dan of de getekende vaststellingsovereenkomst per 1 november nog geldig is..
Je WW-uitkering gaat in als je weer beter bent. Volgens de wet poortwachter moet je in week 8 een arbo/bedrijfs-arts hebben gezien die een plan van aanpak gericht op re-integratie gaat opstellen. Het kan zijn dat het bedrijf niet op een re-integratietraject en een ziektewet uitkering door te betalen zit te wachten. De vraag is ook of jij dit traject verder wilt of dat je kiest om weg te gaan bij de werkgever.
Succes met het maken van de overweging van voors en tegens..
www.anitasmeding.nl

07-11-2022 Antwoord door Anita

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo, ik voel mij ziek. Burn-out klachten merk ik bij mezelf. Ik werk wel ' gewoon '. Binnenkort is het hoogstwaarschijnlijk dat ik boventallig wordt samen met andere collega's. Dit is min of meer aangekondigd door het bedrijf. Er is een sociaal plan/ ontslagvergoeding enz. Denk dat ik 2 keuzes heb. De eerste is niets doen en de ontslagvergoeding/ sociaal plan accepteren. De tweede ziekmelden en reintegratie ingaan....maar als ik dan weer beter heb ik dan ook nog recht op sociaal plan/ ontslagvergoeding? Werk bijna 8 jaar bij bedrijf....ontslagvergoeding is redelijk, zit iets boven jan modaal inkomen. Wat is mentaal en financieel verstandig voor mij?

07-11-2022 Antwoord door Peter

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40