Vraag

Salaris bij re-integratie

Vanaf maart 2013 ben ik 100% ziek voor mijn eigen werkzaamheden in de zorg. Tot vandaag ,17 Oktober 2013, heb ik steeds aangepast werk gedaan. Ik ben flexer met een 0-uren contract. Ik kreeg ziekengeld over het gemiddelde wat ik de laatste 3 maanden voordat ik ziek werd had gewerkt. Dat was 16 uur per week. Door een fout van mijn toenmalige leidinggevende, is mijn salaris niet aangevuld als ik minder dan 16 uur per week werkte. Zij heeft verzuimd mij voor 100% ziek te melden. Ik kreeg dus gewoon het gewerkte aantal uren uitbetaald (met aangepast werk). Werkgever kon mij niet inroosteren voor 16 uur. Ik heb dus al die maanden te weinig ziekengeld gekregen. Mijn huidige leidinggevende heeft nu toegegeven dat er fouten zijn gemaakt maar wil dit niet terugdraaien. Zij vindt dat ik zelf ook nalatig ben geweest. Ik ben het hier niet mee eens. Ik ben nu dus financieel de dupe van een fout van een ander die overigens niet meer werkzaam is voor deze instelling.
Wat kan ik hier aan doen en hoe sterk sta ik hierin? Ik voel me machteloos.

07-11-2022 Vraag van Anita

Dag Anita, Ik zit pas sinds kort op dese site en zie nu jouw vraag. Dit kun je, bij deze opstelling van de werkgever, alleen juridisch oplossen. Dan heb je een advocaat nodig. Heb je het al bij Personeelszaken geprobeerd? Kom je er met hen niet uit dan kun je nog zelf schriftelijk verzoeken om het te repareren en aangeven dat je anders noodgedwongen juridische stappen moet zetten. Het wijzen op jouw nalatigheid, voor zover je dat kunt stellen, is geen acceptabel argument om het niet te repareren. Ik hoop dat je hier nog wat aan hebt.
Brigitte Gerringa, Gecertificeerd Registerarbeidsdeskundige

07-11-2022 Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40