Vraag

Werk als postbezorgster is te zwaar, wat nu?

Ik heb een auto-immuunziekte en daardoor wordt werken als postbezorgster te zwaar voor mij. Mijn werkgever verplicht mij wel om deels te blijven werken, anders volgen er consequenties en word ik in eerste instantie naar de bedrijfsarts gestuurd. Daarom ben ik ook met spoed op zoek naar ander werk. Licht werk, liefst zittend zou het beste zijn. Geen idee in welke sector ik moet zoeken, zeker nu met de crisis is het erg moeilijk.
Wat is uw advies?
Mvg,
Debby

07-11-2022 Vraag van Debby

Beste Debby,
Begrijpelijk dat je met vragen en twijfels zit. Het is belangrijk om deze te bespreken met de bedrijfsarts, zodat deze mee kan denken maar mogelijkheden bij je huidige werkgever. Je zit nu voor een gedeelte in de ziektewet vandaaruit is de werkgever ook verplicht zich in te zetten voor je re-integratie. Leg de vraag bij de werkgever/bedrijfsarts neer en geef aan dat je graag wilt blijven werken binnen je mogelijkheden.
Je hebt immers een arbeidscontract en het is niet slim om te zeggen dat je opzoek bent naar werk elders. Terwijl je je daarop wel kan orienteren. Sterkte
www.anitasmeding.nl

07-11-2022 Antwoord door Anita

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Debby,
Op grond van de in jouw gestelde vraag verstrekte informatie is er niet zonder meer een goed antwoord te geven. Hiervoor zijn meer gegevens nodig. Jouw vraag roept bij mij vragen op, zoals: Heb je je daadwerkelijk (voor een deel) ziek gemeld bij jouw werkgever? Is de bedrijfsarts op de hoogte van jouw ziekte en heeft hij al een functionele mogelijkhedenlijst (FML) opgesteld? Heeft een arbeidsdeskundige de mogelijkheden bij jouw eigen werkgever onderzocht? Krijg jij nu wel/geen hulp bij jouw eventuele re-integratie?
Als je wilt kun je contact met mij opnemen, tel. 06-18934488. Sterkte!
www.alertverzuimspecialist.nl

07-11-2022 Antwoord door Yvonne

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40